Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje

2025-03-17 Autorius oSkanu.lt

Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje
Vis sprendžiau, kaip čia padaryti žemaičių blynus ne tokius riebius, kokie jie yra įprastai. Bevartant seną receptų knygą, akys užkliuvo už kukorų. Ir pasakysiu, kad tai greitas ir nuostabus variantas. Mūsų šeimai nerealiai patiko. Tikriausiai keptuvėje dabar jau niekada nebekepsiu!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kukorų tešlai galite naudoti ne tik paprastas bulves, bet ir saldžiąsias bulves, kas suteiks patiekalui įdomesnį, saldesnį skonį. 
  • Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų, avižinius arba grikių miltus, taip patiekalą padarant dar sveikesnį. 
  • Jei norite tešlą praturtinti, galite įdėti smulkiai pjaustytų žalumynų - krapų, petražolių arba svogūnų laiškų. 
  • Aptepimui vietoj kiaušinio galima naudoti aliejų arba augalinės kilmės pieną, jei norite veganišką variantą. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint pasiekti geriausią rezultatą, svarbu išvirti bulves iš anksto ir leisti joms visiškai atvėsti – tai užtikrins, kad tešla bus tinkamos konsistencijos. 
  • Formuojant kukorus, galite sudrėkinti rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie pirštų. 
  • Norėdami pasiekti gražų, auksinį paviršių, prieš dėdami į orkaitę, kukorus galite aptepti ne tik kiaušiniu, bet ir įmaišyti šiek tiek sviesto ar aliejaus. 
  • Kepimo metu verta bent kartą apversti kukorus, kad jie tolygiai apskrustų iš visų pusių. 
  • Jei turite konvekcinę orkaitę, naudokite konvekcijos režimą – blynai bus traškesni. 

Ingredientai

    • bulvės: 13 (vidutinio dydžio)
    • miltai: 6 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išvirkite su lupena iš vakaro, arba laukite kol visiškai atvės.
  2. 2. Po to nulupkite, sumalkite, berkite druską bei miltus, ir gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis imkite gabaliuką tešlos (jeigu norisi mažesnių kukorų - mažiau, jeigu didesnių - daugiau), suvoliokite rutuliuką, tuomet išplokite blynelį, dėkite įdaro (kokį tik mėgstate, žemiau pateikiu savo mėgstamiausius), užspauskite kraštus ir suformuokite pailgą arba apvalų kukorą.
  3. 3. Tada dėkite juos į aliejumi pateptą kepimo skardą ir aptepkite išplaktu kiaušiniu.
  4. 4. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje tol, kol gražiai parus.
  5. 5. Vištienos įdaras: Aš labai mėgstu įdarui naudoti virtą vištieną, pakepintą su svogūnu, pipiriukais, mairūnu bei baziliku.
  6. 6. Morkų - svogūnų įdaras: Virtas morkas sutarkuokite burokinės tarkos ir pakepinkite su svogūnu, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.
  7. 7. Grybų įdaras: Virtus grybus sumalkite bei pakepinkite su svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais.
  8. 8. Raugintų kopūstų įdaras: Kopūstus patroškinkite, pagardinkite druska ir cukrumi.
  9. 9. Galite rinktis ir kitą savo mėgstamą įdarą. Išmėginkite, tikrai labai gardu, o ir prie viryklės stovėti nereikia, padarei, įdėjai į orkaitę, ir galite užsiimti dar kuo nors, ar išgerti puodelį mėgstamos kavos, besiklausant patinkančios muzikos.
  10. 10. Labai skanu patiekti su padažu. Arba tiesiog grietine. Skanaus!
Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje
Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje

Daiva Pudzemytė

Seilė varva
Atsakyti

O

Ne žemeičių čia blynai. Tai dzūkiškas patiekalas.
Atsakyti
Minkštas cukinijų kugelis
(26)
Kugelis su kiaulės koja
(4)