Patys skaniausi balandėliai su vištiena

Autorius apie receptą

Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie ieško mažiau riebalų turinčio, bet vis dar sotiško ir skanaus valgio. Naudojama malta vištienos krūtinėlė ne tik suteikia balandėliams švelnumo, bet ir leidžia mėgautis patiekalu be sunkumo jausmo skrandyje. 

Balandėliai troškinami kvapniame pomidorų padaže, kuris sujungia visus skonius ir suteikia patiekalui subtilų rūgštumo ir saldumo balansą. Šis patiekalas dažnai pasirenkamas šeimos pietums arba jaukiems savaitgalio vakarienės susibūrimams. Tai ne tik skanu, bet ir sveika – balandėliai puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, bulvių koše ar net grikiais.

Vištienos balandėliai su kopūstais – tai receptas, kurį tikrai verta išbandyti ir įtraukti į savo kasdienį valgiaraštį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galima naudoti vištienos šlaunelių mėsą – ji bus šiek tiek riebesnė, bet sultingesnė ir dar aromatingesnė.
  • Ryžius galima keisti grikiais arba bolivine balanda – tai suteiks įdomesnį skonį ir daugiau skaidulų.
  • Česnakus galima keisti česnakų granulėmis – ypač jei norisi švelnesnio skonio.
  • Svogūnus galima keisti porais – jie suteiks saldesnio, švelnesnio skonio.
  • Konservuotus pomidorus galima keisti trintais šviežiais pomidorais arba pomidorų tyre – tai natūralesnis variantas be pridėtinio cukraus.
  • Petražoles ir krapus galima papildyti šviežiais bazilikais arba čiobreliais – aromatas bus dar turtingesnis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš vyniojant įdarą į kopūsto lapus, juos galima truputį pavartyti per karštą keptuvę – tuomet jie bus dar elastingesni.
  • Ryžius svarbu išvirti iki pusiau minkštumo – taip jie nesuvirs ir neištekės iš balandėlių.
  • Jei kopūsto lapai itin stori, galima nupjauti jų gyslas – tuomet balandėlius bus lengviau vynioti.
  • Prieš troškinimą balandėlius verta trumpai apkepinti – taip susiformuos lengva plutelė, kuri sulaikys visą sultingumą viduje.
  • Padažą galima papildyti šlakeliu grietinėlės – tai suteiks jam švelnumo ir kreminės tekstūros.

Ingredientai

    Įdarui:
    • Vištienos krūtinėlės: 700 g
    • Morkos: 1 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Ryžiai: 4 valg. š.
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Prieskoniai vištienai: 1 arb. š.
    • Druska
    • Pipirai
    • Paprikos milteliai
    • Petražolės
    • Krapai
    Padažui:
    • Konservuoti pomidorai: 400 g
    • Svogūnai: 2 vnt.
    • Morkos: 2 vnt.
    • Aliejus: 2 valg. š.
    • Lauro lapai: 2 vnt.
    • Druska
    • Pipirai
    • Cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ryžius išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Kopūstą apverdame, nuimame lapus, nupjauname storąją dalį prie koto.
  3. 3. Tuomet įdarui vištienos krūtinėles nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, sudedame į elektrinį smulkintuvą, kartu įdedame česnakus, petražoles, krapus, prieskonius bei viską susmulkiname.
  4. 4. Morką bei svogūną supjaustome ir susmulkiname elektriniu smulkintuvu, sumaišome su ryžiais ir krūtinėlėmis.
  5. 5. Tada dedame įdarą ant kopūstų lapų, suvyniojame balandėlius bei sudedame į puodą.
  6. 6. Po to keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus pakepiname morkas, paskui sudedame supjaustytus svogūnus ir pakepiname.
  7. 7. Supilame pomidorus, suberiame prieskonius, šiek tiek cukraus bei maždaug kelias minutes patroškiname.
  8. 8. Tuomet paruoštą padažą supilame ant balandėlių, įdedame lauro lapus, įpilame vandens bei troškiname ant silpnos ugnies maždaug 45 minutes.
  9. 9. Skanaujame! Labai gardu valgyti su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.

Atsiliepimai

Kijevo kotletai iš maltos vištienos
(80)
Tobuli šaltibarščiai su graikišku jogurtu
(1)
Kugelis keptas čenakinėse su varškės padažu
(11)