Keptas kugelis čenakinėse su voveraitėmis (galima gaminti ir be jų) ir varškės padažu, kažkas tobulo ir nerealaus. Galiu pasakyti, kad toks eksperimentas pasiteisino net 200%. Gaminsime su šeima dar tikrai ne vieną kartą.
Galimos ingredientų alternatyvos
Voveraitės gali būti pakeistos kitais miško grybais -
baravykais,
raudonviršiais arba
pievagrybiais. Jei nemėgstate grybų, galite juos visiškai praleisti arba pakeisti špinatais,
cukinija ar
paprika. Lašinukus galima pakeisti
šonine,
kumpiu arba rūkyta šonine. Vegetarams rekomenduojama naudoti rūkytą
tofų. Kefyrą galima pakeisti natūraliu jogurtu, pasukomis arba grietine, sumaišyta su pienu. Padažui naudojama varškė gali būti pakeista graikišku jogurtu, maskarponės sūriu arba rikotos sūriu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Siekiant tobulo kugelio skonio ir tekstūros, bulves geriausia tarkuoti smulkiai, naudojant elektrinę tarkavimo mašiną. Prieš maišant visus ingredientus, būtinai nusunkite perteklinį skystį iš tarkuotų bulvių - tai padės išvengti vandeningo kugelio. Čenakų indelius prieš naudojimą rekomenduojama patepti sviestu ar aliejumi, kad kugelis nepriliptų. Kepant kugelį svarbu laikytis dviejų kepimo etapų: pirmiausia aukštesnėje temperatūroje suformuoti plutelę, o vėliau mažesnėje temperatūroje iškepti iki galo. Jei norite traškesnio kugelio, paskutines 5-10 minutes galite įjungti orkaitėje viršutinį kaitinimą.
Atsakinėjama į Komentarą