Naminiai kibinai su vištiena

2025-03-24 Autorius oSkanu.lt

Naminiai kibinai su vištiena
Šie naminiai kibinai – tai tikra šventė skonio receptoriams. Tradiciškai kibinai kilę iš karaimų virtuvės ir yra gaminami su aviena, tačiau šis receptas su vištiena yra puiki alternatyva, kuri patiks net ir išrankiausiems skonio gerbėjams. 

Kibinai su vištiena yra nepaprastai gardūs – traški, sluoksniuota, burnoje tirpstanti tešla ir sultingas, aromatingas vištienos įdaras sukuria tobulą derinį. Be to, kibinus galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus, todėl jie puikiai tinka pasiimti į kelionę, pikniką ar darbą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei neturite kai kurių ingredientų, štai keletą alternatyvų: 

  • Vietoje vištienos kulšelių galite naudoti vištienos krūtinėlę, kalakutienos faršą arba tradicinę avieną.
  • Jei neturite 40% riebumo grietinės, galite naudoti 30% riebumo grietinę arba grietinėlę, sumaišytą su truputėliu natūralaus jogurto.
  • Sviestą tešloje galima pakeisti margarinu, tačiau skonis bus šiek tiek kitoks.
  • Vietoje vištienos sultinio kubelių galite naudoti naminį vištienos sultinį arba prieskonių mišinį be pridėtinio natrio glutamato.
  • Jei mėgstate aštriau, į įdarą galite įdėti šiek tiek malto raudonojo pipiro arba čili dribsnių.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Sėkmingam kibinų gaminimui verta atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
 
  • Tešlai labai svarbu naudoti šaltą sviestą tiesiai iš šaldytuvo, taip tešla bus traškesnė ir sluoksniuotesnė.
  • Neminkykite tešlos per ilgai, nes ji gali tapti per kieta.
  • Atšaldykite tešlą prieš darbą su ja, taip bus lengviau formuoti kibinus.
  • Įdarui naudokite stambiai maltą vištieną, ji bus sultingesnė nei smulkiai malta.
  • Jei norite dar sultingesnio įdaro, galite įdėti truputį daugiau grietinės.
  • Kibinų formos užraitymui reikia praktikos, todėl nenuliūskite, jei pirmi bandymai nebus tobuli – svarbu, kad kibinai būtų sandarūs.
  • Kepimo skardą patepkite sviestu arba naudokite kepimo popierių, kad kibinai neprisviltų.

Ingredientai

    Tešlai (~32-36 nedideli kibinai):
    • miltai: 500 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • šaltas sviestas: 250 gramų
    • 40% riebumo grietinė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    Vištienos įdarui:
    • stambiai malta viščiukų kulšelių mėsa: ~650 gramų
    • svogūnai: 2 (dideli)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 125 mililitrų
    • ekologiški vištienos sultinio kubeliai: ketvirtadalio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • malti juodieji pipirai
    Kibinų paviršiui:
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • vanduo: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į miltus įberiame druskos bei gerai išmaišome. Sudedame mažais gabaliukais supjaustytą sviestą (galima, jeigu norisi, ir įtarkuoti). Įtriname sviestą pirštais į miltus taip, kad neliktų sviesto gabaliukų.
  2. 2. Tuomet viduryje sviesto bei miltų mišinio padarome duobutę. Kiaušinius gerai išmaišome su grietine bei supilame į duobutę. Viską gerai išmaišome.
  3. 3. Tada suspausdžiame rankomis tešlą, kad neliktų sausų miltų, kad susiformuotų tešlos rutulys. Pora kartų perminkome, bet ne daugiau.
  4. 4. Padedame tešlą maždaug 30-40 minučių į šaldytuvą.
  5. 5. Po to svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais. Tris ketvirtadalius svogūnų apkepame svieste, likusius į mėsą sudedame nekeptus.
  6. 6. Į mėsą sudedame apkeptus svogūnus, taip pat supilame sultinį, grietinę, įberiame druskos, daug maltų juodųjų pipirų bei gerai išmaišome. Paliekame maždaug 30 minučių pastovėti.
  7. 7. Paskui atvėsusią tešlą padaliname į 32-36 vienodo dydžio gabaliukus, kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant miltuoto paviršiaus, kad gautųsi kuo apvalesnė forma.
  8. 8. Ant iškočioto tešlos gabaliuko dedame vieną kupiną šaukštą įdaro bei suspaudusios tešlos kraštus, juos užraikome.
  9. 9. Išplakame kiaušinį su trupučiu vandens. Kibinus dedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, atidžiai aptepame kiaušinio ir vandens plakiniu.
  10. 10. Galiausiai kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes, kol gražiai apskrus. Patiekiame ir mėgaujamės!
  11. 11. Pastebėjimas: Įprastai tradiciniai kibinai būna su kapota aviena, bet aš pati nuolat įdarą gaminu iš stambiai maltos/kapotos vištienos, vis įmaišydama svogūno, grietinės, žiupsnelį druskos, sultinio ir daug daug maltų juodųjų pipirų (jie čia labai tinka). Be to visados prieš įvyniodama įdarą į atšaldytą tešlą, leidžiu jai 30 minučių pastovėti. Jeigu ruošiatės gaminti su aviena, į įdarą tiesiog privalo įberti mėtų bei kalendrų.
  12. 12. Pastebėjimas: O čia radau video youtube, kaip užraityti kibinų kraštelius. Man labai patiko, dalinuosi ir su Jumis, tikiuos patiks ir Jums.:)


Naminiai kibinai su vištiena
Naminiai kibinai su vištiena
Naminiai kibinai su vištiena

Erika

Naudingas
(3)
Patys skaniausi kibinai žemėje 😄🤗👌 Mėsą pjausčiau mažais gabaliukais ir dėjau truputį džiūvėsėlių, kad nebūtų taip skysta. Mėsos 0.5kg. Išėjo 22kibinai. Liko tešlos dar 10 gabaliukų. Manau mėsos užtektų 800g
Atsakyti

Vicci

Naudingas
(1)
Nerealus kibinai
Atsakyti

Greta

Naudingas
(1)
Skanesni net už lidlo kibinus ☺️
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Ruginė duonytė su raugu
(4)