Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais

Autorius apie receptą

Bulvių ir obuolių derinys suteikia blynams unikalų skonį – traškų paviršių ir minkštą, sultingą vidų. Česnako prieskoniai papildo patiekalą giliu aromatu, kuris puikiai dera su vaisių saldumu. Šis patiekalas ypač mėgstamas rudens sezonu, kai lietuviškos bulvės ir obuoliai pasiekia savo skonio viršūnę. Tradiciškai lietuviškoje virtuvėje bulviniai patiekalai užima garbingą vietą, o šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip tradicinį valgį galima paįvairinti naujais ingredientais, neprarandant autentiško skonio. Kiekvienas kąsnis primena jaukius lietuviškos virtuvės prisiminimus, tačiau su šviežia ir netikėta nata. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje paprastų bulvių galima naudoti saldžiąsias bulves arba jų mišinį, tai suteiks kitokį skonį ir tekstūrą blynams.
  • Jei neturite šviežių obuolių, galite naudoti kriaušes arba slyvas – jos taip pat puikiai tiks šiam receptui.
  • Vietoje įprastų kvietinių miltų tinka naudoti pilno grūdo kvietinius miltus, avižinius arba grikių miltus, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Kiaušinių trynius galima pakeisti visais kiaušiniais arba, jei laikotės veganiškos mitybos, sutrintu bananu ar obuolių tyre.
  • Vietoje tradicinių svogūnų galite naudoti raudonuosius svogūnus, šalotinius svogūnus arba porą.
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1 skiltelė ≈ 1/4 arbatinio šaukštelio česnako miltelių), tačiau šviežias česnakas suteiks ryškesnį aromatą.
  • Citrinų sultis galima pakeisti žaliųjų citrinų (laimų) sultimis arba obuolių sidro actu.
  • Laiškinius svogūnus galima pakeisti petražolėmis, krapais arba raudonėliais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepant mišinį, palikite jį pastovėti 10-15 minučių, taip miltai geriau sugeria drėgmę, o blynai bus tvirtesni.
  • Aliejus keptuvėje turi būti gerai įkaitęs prieš dedant blynų masę – tai užtikrins traškų paviršių.
  • Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kad jie vienodai iškeptų ir nesudegtų.
  • Jei norite mažiau kaloringų blynų, vietoj kepimo aliejuje galite juos kepti orkaitėje ant kepimo popieriaus, apšlakstę trupučiu aliejaus.
  • Geresniems rezultatams pasiekti, naudokite tarkavimo mašiną su smulkiomis skylutėmis bulvėms ir obuoliams.
  • Jei mišinys per skystas, įdėkite dar šaukštą miltų, jei per tirštas – truputį obuolių sulčių arba vandens.
  • Iškepusius blynus galima laikyti šiltus orkaitėje (100°C temperatūroje), kol bus iškepti visi.
  • Geriausi blynai gaunasi iš kietesnių obuolių veislių, tokių kaip Antaniniai, Auksis ar Šampionas.

Ingredientai

    • bulvių: 4 (didesnės)
    • obuolių: 3
    • kiaušinių trynių: 2
    • miltų: 5 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 4 skiltelių
    • svogūnų: 2
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • aliejaus: kepimui
    • citrinos sulčių: šlakelis
    • laiškinių svogūnų: 20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus bei česnakus sutarkuojame bulvių tarkavimo mašinos pagalba.
  2. 2. Nupilame skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstome citrinos sultimis.
  3. 3. Tada įmušame kiaušinių trynius, pasūdome, įdedame pipirų bei gerai išmaišome.
  4. 4. Sudedame miltus bei dar truputėlį pamaišome.
  5. 5. Tuomet blynus apkepame keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol blynai apskrus.
  6. 6. Iškepusius blynus geriausia padėti ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų visiškai nereikalingas riebalų perteklius.
  7. 7. Galiausiai patiekiame su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti). Tikras gardumėlis. Skanaujam!

Atsiliepimai

Ispaniška bulvių ir tuno mišrainė
(2)