Tarkuotų bulvių traškučiai

2024-10-31 Autorius Irma Kovalenko - vegetares_uzrasai

Tarkuotų bulvių traškučiai
Tarkuotų bulvių traškučiai – puikus užkandis, kuris patenkins traškių skanėstų mėgėjus. Šie traškučiai yra sveikesnė alternatyva įprastiniams bulvių traškučiams, nes juos kepame orkaitėje su minimaliu aliejaus kiekiu, išlaikant traškumą ir aromatą. Įdėjus šlakelį citrinos sulčių ir šviežio rozmarino, traškučiai tampa dar aromatingesni ir lengvesni. Pasigaminkite šiuos traškučius ir mėgaukitės natūraliu skoniu bei traškumu!

Galimos ingredientų alternatyvos

  1. Aliejus: Galite naudoti alyvuogių, rapsų ar net kokoso aliejų.
  2. Rozmarinas: Jei neturite rozmarino, puikiai tinka čiobreliai arba petražolės.
  3. Citrina: Vietoj žaliosios citrinos galite naudoti paprastą citriną arba laimo sultis, kurios suteiks kitokį rūgštumo atspalvį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norint dar didesnio traškumo, po to, kai bulvės nusausintos, rekomenduojama jas palikti šaldytuve 10–15 minučių.
  • Venkite dėti per daug aliejaus – tik šlakelis užtenka, kad traškučiai gražiai apskrustų ir liktų sveiki.

Kalorijos

  • Iš viso kalorijų: 320 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: 80 kcal 

Ingredientai

    • Bulvės: 3 didelės
    • Aliejus: šlakelis kepimui
    • Druska: žiupsnelis
    • Žalioji citrina: pusė vieneto
    • Rozmarinas: truputis (keletas šakelių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite bulves: Nulupkite bulves, nuplaukite ir sutarkuokite išilgai į šiaudelius.
  2. 2. Įdėkite į dubenį ir užpilkite labai šaltu vandeniu.
  3. 3. Mirkykite: Palaikykite bulves šaltame vandenyje 3–4 valandas, retkarčiais pakeičiant vandenį, kad pašalintumėte krakmolą ir užtikrintumėte traškumą.
  4. 4. Nusausinkite: Nusausinkite bulves, naudodami popierinį rankšluostį, kad pašalintumėte likusį drėgmės perteklių.
  5. 5. Pagardinkite: Įdėkite bulves į kepimo indą, apšlakstykite šlakeliu aliejaus ir pridėkite kelias rozmarino šakeles.
  6. 6. Kepkite: Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 30 minučių arba tol, kol bulvės taps auksinės ir traškios.
  7. 7. Paskutiniai prieskoniai: Išimkite traškučius iš orkaitės, apibarstykite druska ir užspauskite citrinos sulčių.
  8. 8. Patiekite: Mėgaukitės karštais traškučiais su mėgstamais padažais ar tiesiog vieni!
  9. 9. Santrauka: Tarkuotų bulvių traškučiai – paprastas, bet itin skanus užkandis, kurį galima lengvai pasigaminti namuose. Tai sveikesnė versija tradiciniams traškučiams, su minimalia aliejaus doze, kepti orkaitėje ir pagardinti natūraliais ingredientais.
Tarkuotų bulvių traškučiai
Recepto autorius vegetares_uzrasai
Tortilijų suktinukai su mėsos ir daržovių įdaru
(1)