Mes Dzūkijoje šį patiekalą vadiname "cibuliene". Paaugus svogūnų laiškams aš pati visada skubu jos pasigaminti. Tai yra patiekalas iš mano vaikystės ir aš jį labai mėgstu ir gaminu.
1. Iš pradžių svogūnų laiškus nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite maždaug 10-15 minučių, kol laiškai suminkštės.
2. Tuomet šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje.
3. Išvirusius laiškus perkoškite. Sudėkite į keptuvę su spirgučius, muškite kiaušinius, pagardinkite pagal savo skonį druska ir pipirais. Pakepinkite, kol kiaušiniai iškeps. Skanaukite!
4. Pastebėjimas: Man pačiai labai labai skanu valgyti su juodos duonos riekele.
Asei
Atsakyti
D