Karšti čeburekai ir šaltas alus (dabar tikriausiai reikėtų sakyti nealkoholinis). Čeburekų skonis visada asocijuojasi su vasara ir Baltijos jūros pliažu. Tačiau tikrai ne tik ten juos norisi valgyti. Mes su šeima dažnai pasigaminame čeburekų namuose. Ir tikrai ne vieną receptą teko išbandyti kol atradom savo mylimiausius!
Prisimenu, kai bandžiau pirmą kartą nustebinti šeimos narius čeburekais.. Susiradau receptą, tiksliai nepamenu koks, tik atmintyje įstrigęs ingredientas tešlai - šaukštas degtinės. Nežinau ar visada jei jos įdedi gaunasi tokia pat tešla, nes po to karto jos jau nebedėjau, bet tąsyk tešla gavosi tragiškai traški. Net nežinau ar traški tinkamas žodis. Gal žodis akmeninė geriau apibūdintų mano šeimos patirtį su pirmaisiais mano gamintais čeburekais. :)) Po to karto be abejonės buvo dar keli nepavykę bandymai ir Voilà! Turim savo mylimiausią čeburekų su kefyru receptą.
Receptu esu labai patenkinta, nes tešla gaunasi nuostabiai skani. Be to šie čeburekai skanūs ne tik karšti, bet ir jau atvėsę.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoj kiaulienos faršo galite naudoti jautienos, avienos arba mišrų faršą pagal skonį – bet koks pasirinkimas bus skanus ir tiks šiam receptui.
- Jei neturite kefyro, galite naudoti rūgpienį, pasukų arba natūralų jogurtą – tik įsitikinkite, kad produktas yra kambario temperatūros.
- Vietoje sodos galite naudoti kepimo miltelius (2,5 arbatinio šaukštelio) – jie taip pat padės tešlai pakilti ir tapti puri.
- Jei ieškote aštresnio skonio, į faršą galite įmaišyti smulkintą čili ar aitriąją papriką.
- Vegetarai gali pakeisti mėsą grybų, varškės, bulvių ir svogūnų arba lęšių ir daržovių įdaru – čeburekai vis tiek bus skanūs.
- Vietoje įprasto aliejaus kepimui tinka ir kokosų aliejus, kuris suteiks subtilų, bet malonų aromatą.
- Į faršą galite įmaišyti tarkuotų morkų ar cukinijų – taip patiekalas taps sultingesnis ir maistingesnis.
- Druską galima pakeisti žolelių druska arba sumažinti jos kiekį, jei laikotės mažiau druskingo mitybos režimo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kefyrą būtinai palaikykite kambario temperatūroje bent valandą prieš gaminant – šiltas skystis geriau reaguos su soda ir tešla bus puresnė.
- Miltus berkite palaipsniui, po truputį – taip lengviau pasieksite reikiamą tešlos konsistenciją.
- Tešlą minkykite bent 5-7 minutes, kad ji taptų elastinga ir lengvai formuojama.
- Paruoštą tešlą palaikykite šaldytuve apie 30 minučių – ji taps dar elastingesnė ir lengviau formuosis.
- Faršą paskaninkite prieskoniais iš vakaro – taip jis geriau prisigėręs aromato ir bus skanesnis.
- Formuodami čebureką, kraštus gerai užspauskite ir užlankstykite – taip išvengsite faršo ištekėjimo kepant.
- Aliejų kaitinkite iki vidutinės-aukštos temperatūros, bet ne per karštą – čeburekai turi kepti tolygiai, kad vidus spėtų iškepti.
- Iškeptus čeburekus dėkite ant popierinio rankšluosčio – jis sugers perteklinį aliejų.
- Patiekite su grietine, česnakiniu padažu arba šviežiomis daržovėmis – tai puikiai papildys patiekalo skonį.
- Jei norite išlaikyti čeburekus traškius ilgiau, laikykite juos orkaitėje 50°C temperatūroje iki patiekimo.
Danute
Atsakyti
Jūratė-Liucija Daukšienė
Atsakyti
Laima Aidukienė
Atsakyti
Raimonda Kapitanova
Butent
Brigita
EMILIJA
Aldona
qqq
Atsakyti
eugenija
Katė
Kaunietė
ASTA GAVRILCIKIENE
Atsakyti
Dovile
Daiva Dapkute
Atsakyti
Leonora
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Lina
Atsakyti
WorldRecipes™
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Daiva
Atsakyti
Zuzana
Atsakyti
Jurga
Atsakyti
Ieva
Atsakyti
Ilona
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Karolina Spruogytė
Atsakyti
Birute
liucija
Atsakyti
Atsakyti
Anonimė
Atsakyti
Anonimė
Atsakyti
Gražina
Atsakyti
MARIUS
Atsakyti
Arūnas
Atsakyti
Abejoju
Lieps
Atsakyti
romas
Laima
Atsakyti
Samanta
Katė
Andrius
Atsakyti
Stase
Atsakyti
Daiva
Rasa
Atsakyti
DANUTE
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Svet Pavardyte
Atsakyti
Akvilė
Atsakyti