Skaniausi kefyrinės tešlos čeburekai su mėsa

2025-04-25 Autorius oSkanu.lt

Skaniausi kefyrinės tešlos čeburekai su mėsa
Karšti čeburekai ir šaltas alus (dabar tikriausiai reikėtų sakyti nealkoholinis). Čeburekų skonis visada asocijuojasi su vasara ir Baltijos jūros pliažu. Tačiau tikrai ne tik ten juos norisi valgyti. Mes su šeima dažnai pasigaminame čeburekų namuose. Ir tikrai ne vieną receptą teko išbandyti kol atradom savo mylimiausius! 

Prisimenu, kai bandžiau pirmą kartą nustebinti šeimos narius čeburekais.. Susiradau receptą, tiksliai nepamenu koks, tik atmintyje įstrigęs ingredientas tešlai - šaukštas degtinės. Nežinau ar visada jei jos įdedi gaunasi tokia pat tešla, nes po to karto jos jau nebedėjau, bet tąsyk tešla gavosi tragiškai traški. Net nežinau ar traški tinkamas žodis. Gal žodis akmeninė geriau apibūdintų mano šeimos patirtį su pirmaisiais mano gamintais čeburekais. :)) Po to karto be abejonės buvo dar keli nepavykę bandymai ir Voilà! Turim savo mylimiausią čeburekų su kefyru receptą. 

Receptu esu labai patenkinta, nes tešla gaunasi nuostabiai skani. Be to šie čeburekai skanūs ne tik karšti, bet ir jau atvėsę. 

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoj kiaulienos faršo galite naudoti jautienos, avienos arba mišrų faršą pagal skonį – bet koks pasirinkimas bus skanus ir tiks šiam receptui.
  • Jei neturite kefyro, galite naudoti rūgpienį, pasukų arba natūralų jogurtą – tik įsitikinkite, kad produktas yra kambario temperatūros.
  • Vietoje sodos galite naudoti kepimo miltelius (2,5 arbatinio šaukštelio) – jie taip pat padės tešlai pakilti ir tapti puri.
  • Jei ieškote aštresnio skonio, į faršą galite įmaišyti smulkintą čili ar aitriąją papriką.
  • Vegetarai gali pakeisti mėsą grybų, varškės, bulvių ir svogūnų arba lęšių ir daržovių įdaru – čeburekai vis tiek bus skanūs.
  • Vietoje įprasto aliejaus kepimui tinka ir kokosų aliejus, kuris suteiks subtilų, bet malonų aromatą.
  • Į faršą galite įmaišyti tarkuotų morkų ar cukinijų – taip patiekalas taps sultingesnis ir maistingesnis.
  • Druską galima pakeisti žolelių druska arba sumažinti jos kiekį, jei laikotės mažiau druskingo mitybos režimo.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kefyrą būtinai palaikykite kambario temperatūroje bent valandą prieš gaminant – šiltas skystis geriau reaguos su soda ir tešla bus puresnė.
  • Miltus berkite palaipsniui, po truputį – taip lengviau pasieksite reikiamą tešlos konsistenciją.
  • Tešlą minkykite bent 5-7 minutes, kad ji taptų elastinga ir lengvai formuojama.
  • Paruoštą tešlą palaikykite šaldytuve apie 30 minučių – ji taps dar elastingesnė ir lengviau formuosis.
  • Faršą paskaninkite prieskoniais iš vakaro – taip jis geriau prisigėręs aromato ir bus skanesnis.
  • Formuodami čebureką, kraštus gerai užspauskite ir užlankstykite – taip išvengsite faršo ištekėjimo kepant.
  • Aliejų kaitinkite iki vidutinės-aukštos temperatūros, bet ne per karštą – čeburekai turi kepti tolygiai, kad vidus spėtų iškepti.
  • Iškeptus čeburekus dėkite ant popierinio rankšluosčio – jis sugers perteklinį aliejų.
  • Patiekite su grietine, česnakiniu padažu arba šviežiomis daržovėmis – tai puikiai papildys patiekalo skonį.
  • Jei norite išlaikyti čeburekus traškius ilgiau, laikykite juos orkaitėje 50°C temperatūroje iki patiekimo.

Ingredientai

    Tešlai (25 dideliems čeburekams):
    • kefyras: 1 litro
    • miltai: ~1,5 kilogramo
    • soda: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš anksto pasiruoškite įdarą. Faršą paskaninkite su prieskoniais bei sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus.
  2. 2. Tada ruoškite tešlą. Į kefyrą supilkite sodą, gerai išmaišykite bei minutėlę palaukite.
  3. 3. Į didesnį dubenį pilkite kefyrą sumaišytą su soda, dėkite druską, pipirus bei berkite miltus palaipsniui, maišykite maišykite, kai maišyti pasidaro sunku, imkitės rankų darbo ir minkykite tešlą.
  4. 4. Dėkite miltų tiek, kad tešla neliptu prie rankų, bet nebūtų per kieta, geriau formuojant paplotėlius, pasibarstyti daugiau miltų.
  5. 5. Tuomet imkite tešlos gabaliuką, iškočiokite, apibrėžkite apskritimą (aš šiam reikalui panaudojau pakankamai didelę lėkštę).
  6. 6. Kad būtų skaniau, aš visada faršą susimalu pati, nes pirktinis tikrai nebūna toks skanus.
  7. 7. Dėkite į viduriuką truputį faršo, paskleiskite jį, kad greičiau iškeptų (todėl nededame per daug faršo).
  8. 8. Tešlos apskritimą lenkite pusiau, palyginkite galiukus bei užlankstykite pynele.
  9. 9. Šitaip pasigaminkite visus čeburekus.
  10. 10. Po to puode arba gilesnėje keptuvėje užkaiskite aliejų (jo reikia tiek, kad apsemtų čebureką), dėkite kepti tik tuomet, kai gerai įkaista. Šiam dalykui idealiausiai tinka fritiurinė.
  11. 11. Apkepkite iš vienos pusės, kol dailiai paruduoja, apverskite ir iš kitos pusės taip pat gražiai apkepkite.
  12. 12. Labai gardūs kol karšti, bet nuostabūs ir atvėsę ir pašildyti kitą dieną. Pasimėgaukit:)

Danute

I farsa dedu grietines buna sultingesne tesla su varske ir kiausiniais.Skanaus.
Atsakyti

Jūratė-Liucija Daukšienė

visada darau tesla , su kefyru, tik imusu 2 kiausinius, nededu pipiru, o sodos 1 saukstelis , nuostabus ceburekai !
Atsakyti

Laima Aidukienė

labai skanūs, pabandykite, tikrai nesigailėsite. 200gr. varškės 1 kiaušinis 1 stiklinė kefyro 1 arb. šaukštelis sodos 0,5 stiklinės vandens truputį cukraus truputį druskos miltų pagal poreikį, kad tešla būtų ne per kieta. Įdarui mėgztamas faršas/ gali būti paukštiena, kiauliena viena ar maišyta su jautiena/ svogūno didelė galva, arba 2 mažesnės. juodųjų pipirų druskos ir būtinai pieno, jeigu neturite pieno galima vandens, bet pienas daug skaniau, mėsytė būna labai sultinga. Verdame aliejuje. Skanaus!
Atsakyti

Raimonda Kapitanova

As tokius kepu tikrai skani tesla gaunasi bet i mesa pilu sultiny is kubelio dedu maziau druskos

Butent

Šis receptas tikrai geras, į mėsą būtinai reikia pieno ir palaukti kol mesyte jį sugers. Visada taip darau čeburekus.

Brigita

Aciu ,kad pasidalinot puikiu receptu! Rekomenduoju 100%
Skaniausi kefyrinės tešlos čeburekai su mėsa

EMILIJA

Ačiū, tikrai labai skanūs. Aš dedu įdarą iš virto liežuvio ir valgom su sultiniu, kuriame jį viriau..

Aldona

Jusu receptu jau dageli metu tap darau ciburekus jis pats geriausias super.

qqq

turbūt nesate valgę tikrų čeburėkų,čia gi pyragėliai su mėsa
Atsakyti

eugenija

sutinku kad nera valge tikru cebureku

Katė

O kokie tie TIKRI čeburekai? Senos totorės Kryme man rodė, kaip jie kepami:-) Tešla - tik miltai ir vanduo, bet suminkyta masė kelias valandas padedama išbrinkti. Paskui kočiojama labai plonai. Įdaras - truputėlis mėsos su svogūnais ir pipirais + truputėlis vandens; suplakama ir tas skystalas šaukštu supilamas į jau beveik užlankstyto čebureko vidų. Pabaigiama lankstyti, dedama ant riebalais pateptos keptuvės ir kepami ant nelabai didelės ugnies. Kepa pavartomi ant vienos ir kitos pusės, net tešlos kai kurios pūslelės pajuoduoja. Skonis ? Karšti -valgomi. Iš pradžių prakandus galiuką atsargiai išgeriamas sultiniu virtęs vanduo (tai pats skanumas), suvalgoma ir kas lieka. Kaip maistas - netgi prastokas. O atšalę - visai ne kas. Bet totoriai šeimų maistu per daug nelepina, labiau pasistengia gamindami patiekalus, skiriamus parduoti. Tešla su pienu - jau oho :-) Bet brinkina - labai ilgai. Gerai išbrinkinta tešla leidžiasi iškočiojama iki popierio plonumo, net persišviečia. Tiek apie TIKRUS ČBUREKUS. O tai, ką mes valgome. ką viena kitai rekomenduojame - jau europietiškas išlepimas, kulinarijos menas.

Kaunietė

Taip, čia pyragėliai su mėsa. Čeburekas turi būti plonas, net susukamas į ritinėlį ir kandamas, o ne pjaustomas. Nesakau, kad neskanu pagal minėtą receptą, bet čia ne čeburekas- pyragėlis.

ASTA GAVRILCIKIENE

Daugel metų tokius kepu , vadinu ,,netikrais čeburekais". Kartais dedu ir kitokį įdarą (kepenėlių, varškės ir t.t). Mėgstami šeimoje , o ir jei svečiai ,,netyčiukai" užsuka, tai būna ir kaip ,,greitas" maistas...
Atsakyti

Dovile

Antra karta jau darau, tiesiog tobulas receptukas. Mano šeimynai labai patiko, visada gaminsiu tik tokius. Ačiū labai uz receptuka 😊

Daiva Dapkute

Superiniai čeburekai,liuks receptukas👌
Atsakyti

Leonora

Manau,kad receptas puikus,nors dar neišbandžiau. Aš čeburekų tešlą darau iš varškės(vietoj kefyro). Taip pat gaunasi minkšti.
Atsakyti

Jolanta

žinokit dariau šituos čeburekus, skanesnių nesu valgius. Tik iškočioti reikia labai plonai. Minkšti ir traškūs. Super💯👍
Atsakyti

Lina

As irgi taip gaminu, super
Atsakyti

WorldRecipes™

Liucija, jie tikrai nuostabūs :)
Atsakyti

Aldona

Puikiai pavyko, ačiū už gerą receptą. Man geriausi, kokius tik esu gaminusi. :)
Atsakyti

Daiva

Super receptas 🥰😋
Atsakyti

Zuzana

Patys fainiausi, sakykim čeburekai. Pasidarau daugiau, o kokie minkšti ir skanūs pašildyti mikrobangėj.. Pabandykit.
Atsakyti

Ieva

Labai skanūs čeburekai! Minkštučiai, sultingi, tiesiog super!!!
Atsakyti

Ilona

Tikrai paprastas čebureku receptas su kefyru. Labai pasiteisino. Ačiū už pasidalinimą. :)
Atsakyti

Irena

Tikrai fantastiška čeburekų tešla su kefyru. Bus gaminami dar ne vieną kartą.
Atsakyti

Karolina Spruogytė

Galiu pasakyti WooWw!!! Pirma kart dariau ceburekus per savo 30 gyvenimo metų ir tai buvo patys skaniausi, ir visai šeimai labai patiko. Nuo šiol juos darysiu visada, ❤️
Atsakyti

Birute

Ar spėja iškept mėsa?

Anonimė

Ar neperdaug tešloje pipirų?
Atsakyti

Gražina

Geras receptas, pagal šį receptą kepu labai senai , tik niekad sodos nededu , nes kefyras pakankamai papurena tešlą :)
Atsakyti

MARIUS

Neblogi gavosi,uzskaitau si recepta :)
Atsakyti

Arūnas

Ne viskas kas atrodo kaip čeburėkas ir yra čeburėkas [ bandelė su mėsos įdaru ]
Atsakyti

Abejoju

Taip, man daugiau tai panašu į bandelę su mėsa, nepanašu į čeburieką, dėl skonio nesiginčyju, nes neragavęs, nežinosi

Lieps

Norėčiau kad tešla būtų minkštesnė. Atvėsę kieti.
Atsakyti

romas

maziau miltu dek

Laima

Nesupratau kodel i tesla deti net du !!! arbatinius saukstelius pipiru...
Atsakyti

Samanta

Nu tai nedėkit tiek , kas liepia. 😂

Katė

Užtai plaka į kefyrą. Tik kefyre įvykusi reakcija tešlos jau beveik nebepapureną. Mąstantis žmogus niekada sodos nepils nei į kefyrą, nei į grietinę - įbers truputį į tešlą ir joje, maišomoje bei minkomoje, tarp rūgšties bei šarmo vykstanti reakcija puikiai atliks pageidaujamą purenimą. O alkoholio dedama tam, kad jis, garuodamas, neleistų į gaminį prisigerti riebalų.

Stase

Ar ne per daug i tesla druskos ir pipiru!?
Atsakyti

Daiva

tikrai neper daug,nieko nesijaucia

Rasa

Aš dar dedu 2 kiaušinius.
Atsakyti

DANUTE

Paprasti ingredientai, bet neprastas skonis, dažnai juos kepu. ACIU.
Atsakyti

Regina

Gal ir skanu, bet šis receptas nėra tikru cebureku receptas.
Atsakyti

Svet Pavardyte

Dadejau dar varskes ,nedaug,buvo like saldutuve ,...ziuresiu kas bus😉😂👍....parasysiu...siaip esu daug receptu isbandziusi,sita bandysiu pirma kart...vyrui patinka putlus,minksti..tai tikiuosi tokie ir gausis🙆‍♀️🤷‍♀️
Atsakyti

Akvilė

Tikrai puikus ir labai pasiteisinęs receptas 👌 Šeimyna soti ir laiminga.
Atsakyti
Čičinsko kepsnys su faršu 🍽
(1)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Ruginė duonytė su raugu
(4)