Autorius apie receptą
Naminiai Beatos čenakai su kiauliena, daržovėmis ir bulvėmis – tai šiltas ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka jaukiems šeimos pietums ar vakarienei. Visi ingredientai dedami į individualius molinius indelius ir uždengiami, o tada kepami orkaitėje, kad visi skoniai susijungtų į gardų, aromatingą troškinį. Šis patiekalas puikiai tiks kaip šildantis ir sotus maistas vėsesnėms dienoms ar ypatingiems susibūrimams su artimaisiais.
Autorės komentaras - ne taip seniai iš mamos gavau dovanų - indelius, skirtus čenakų kepimui arba kitaip tariant čenakines. Toks patiekalas man iškart primena vaikystę ir suteikia labai malonius prisiminimus. Šį kartą išmėginau naminius Beatos čenakus su kiauliena, daržovėmis ir bulvėmis. Gavosi ypatingai skanūs pietūs, tad tiesiog privalau su Jumis pasidalinti šiuo tobulu receptu.
Galimos ingredientų alternatyvos - Nors tradiciniame recepte naudojama kiaulienos sprandinė, galite eksperimentuoti ir su kitomis mėsos rūšimis. Jautienos kumpis ar vištienos šlaunelių mėsa taip pat puikiai tinka šiam patiekalui. Vegetariškai versijai galite naudoti grybų mišinį ar tofu.
- Majonezą galima pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu, jei norite lengvesnės versijos. Svogūnus galite pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį. Jei nemėgstate česnakų, galite naudoti česnakų miltelius arba visai juos praleisti.
- Morkų vietoje galite naudoti pastarnokus arba salierus, kurie suteiks kitokių skonių niuansų. Taip pat galite pridėti paprikų, cukinijų ar baklažanų, kad patiekalas būtų dar spalvingesnis ir maistingesnis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama kiaulieną marinuoti bent 30 minučių, o jei turite laiko – net ir per naktį. Taip mėsa taps dar sultingesnė ir aromatingesnė.
- Svarbu teisingai sluoksniuoti ingredientus – mėsa visada dedama ant dugno, nes jai reikia ilgiausio gaminimo laiko. Daržovės dedamos viduryje, o bulvės viršuje, kad sugertų visus skysčius ir skonius, krentančius iš viršaus.
- Pripildant čenakines vandeniu, nepilkite per daug – pakanka, kad tik apsemtų bulves. Per didelis skysčio kiekis gali padaryti patiekalą per skystą.
- Jei norite dar sodresnio skonio, galite įpilti šiek tiek jautienos ar daržovių sultinio vietoj vandens. Prieš patiekdami, leiskite čenakams šiek tiek atvėsti, nes tiesiai iš orkaitės jie būna labai karšti.
Atsiliepimai
Ada
Atsakyti
Adas
Arunas
Atsakyti
Ausra
stasė
Atsakyti
skaitytoja
Atsakyti
Laura
Atsakyti
Vaida
Atsakyti
Anna
Atsakyti
Nomeda
Atsakyti
Asta
Atsakyti
valerija
Atsakyti
Laima
Atsakyti