mėgstamos daržovės (paprikos, svogūnai, virti kukurūzai ir panašiai)
Marinatui:
balzamiko actas: 60 mililitrų
sojos padažas: ~3-4 valgomųjų šaukštų
apelsinai: 2
česnakas: 6 skiltelių
šviežias rozmarinas: 3-4 šakelių
malti juodieji pipirai
cukrus: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenį supilame balzamiko actą, sojos padažą ir iš apelsinų išspaustas sultis. Tada sudedame griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, nuskabytus ir pasmulkintus rozmarino lapelius, įberiame maltų juodųjų pipirų ir cukraus (kad marinatas nebūtų rūgštus). Viską gerai išmaišome.
2. Į pasiruoštą marinatą sudedame pjaustytą kiaulienos šoninę ir paliekame pasimarinuoti nuo 30 minučių iki 1 valandos.
3. Po to kepame ant grilio. Žinoma jeigu galimybės grilyje kepti šiuo metu neturite, tai galite kepti ir keptuvėje.
4. Daržoves apšlakstome sojos padažu ir alyvuogių aliejumi. Taip pat iškepame.
5. Kuo daugiau daržovių tuo geriau! Skanaus!
Jovita
Ačiū, puikus receptas, aš išbandžiau šį marinatą ir nugarinei. Puikus rezultatas.
Atsakyti
Jovita
Atsakyti