Autorius apie receptą
Šį kartą Jūsų pietų stalui be mėsos noriu parekomenduoti minkštus ir labai skanius virtų bulvių didžkukulius su varške. Mano šeimai jie labai patinka ir tai yra vienas iš tų patiekalų, kai šeima nepradeda "zirzti" kodėl nėra mėsos. Aš ruošdama didžkukulius visada į juos įdedu manų kruopų ir bulvių krakmolo, šitaip jie neišyra.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje smulkios varškės galima naudoti grūdėtą varškę, jei mėgstate ryškesnę tekstūrą.
- Manų kruopas galima keisti avižiniais miltais arba manų bei kvietinių miltų mišiniu.
- Bulvių krakmolą galima keisti kukurūzų krakmolu, tačiau reikės šiek tiek mažesnio kiekio.
- Norint šiek tiek rūgštelės, į varškės įdarą galima įmaišyti šaukštą grietinės ar natūralaus jogurto.
- Norint intensyvesnio skonio, į varškės masę galima įmaišyti kapotų šviežių krapų, petražolių ar laiškinių česnakų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Bulves išvirkite iš vakaro – taip jos gerai atvės ir taps tinkamos tarkavimui.
- Jei tešla limpa prie rankų, sudrėkinkite jas vandeniu – taip lengviau formuosis didžkukuliai.
- Vandenį, kuriame virsite didžkukulius, pasūdykite ir sutirštinkite krakmolu – tai neleis jiems suirti.
- Užvirinkite vandenį prieš dėdami didžkukulius, o virkite tik ant vidutinės kaitros.
- Patiekite karštus su grietine, sviesto-laiškinių česnakų padažu ar keptų svogūnų pagardu.
Atsiliepimai