Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine

2025-03-17 Autorius oSkanu.lt

Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine
Kokorai (kituose rašytiniuose šaltiniuose radau juos vadinant kukorais) tai tarsi žemaičių blynai, tik įdaras ne mėsa, o troškinti rauginti kopūstai. Bulves ir kopūstus būtų geriausia pasiruošti iš vakaro. O dar idealiau jeigu vieną dieną savo šeimynai pagaminsit troškintų raugintų kopūstų su bulvėmis, o iš likučių pasigaminsite kokorus, šitaip nereikės nieko išmesti ir patiekalas kitai dienai bus visai naujas. Teks mažiau sukti galvą ką pasigaminti rytoj ir panašiai.

Na, o jeigu nenorite valgyti troškintų raugintų kopūstų tai vis tiek būtų geriausia juos išsitroškinti iš vakaro. Taip pat bulves rekomenduočiau išsivirti ir susigrūsti iš vakaro, nes tiek kokorų įdaras, tiek bulvių tešla privalo būti šalti.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šis receptas yra labai lankstus ir leidžia eksperimentuoti su skoniais bei produktais: 
Reklama
Ad Placeholder

  • Vietoje rūkytos šoninės galima naudoti rūkytą kumpį, šaltai rūkytus lašinius arba, norint vegetariško varianto, rūkytą tofų ar tiesiog padidinti daržovių kiekį.
  • Jei neturite raugintų kopūstų, galima naudoti šviežius, tik tuomet reikėtų įlašinti šiek tiek citrinos sulčių ar acto, kad atsirastų būdingas rūgštumas.
  • Morkų vietoje galima dėti pastarnokų, cukinijų arba moliūgų – tai suteiks patiekalui kitokį, bet ne mažiau gardų skonį.
  • Bulvių tešlai galima naudoti ne tik baltąsias, bet ir raudonas bulves, kurios suteiks patiekalui kitokią tekstūrą.
  • Kmynus galima pakeisti krapais, kalendromis ar čiobreliais, priklausomai nuo jūsų skonių preferencijų.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Kad kokorai būtų itin skanūs ir pavyktų iš pirmo karto, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus:
 
  • Tiek kokorų įdaras, tiek bulvių tešla privalo būti šalti – tai yra esminis momentas, kad patiekalas pavyktų. Todėl idealiausia būtų pasiruošti bulves ir kopūstus iš vakaro.
  • Prieš formuojant kokorus, įsitikinkite, kad troškinti kopūstai nėra per drėgni – juos reikia gerai nusunkti, kad kepant neištekėtų sultys.
  • Formuojant kokorus, stenkitės, kad įdaras būtų gerai uždengtas bulvių tešla – taip jis neišbėgs kepimo metu.
  • Kepant svarbu išlaikyti vidutinę temperatūrą – jei keptuvė bus per karšta, kokorai apskrus iš išorės, bet liks žali viduje.
  • Norint gauti traškesnę plutelę, galima prieš kepimą kokorus apvolioti ne tik miltuose, bet ir duonos džiūvėsėliuose.

Ingredientai

    Kokorų tešlai:
    • bulvės: 1,5 kilogramo
    • druska
    • svogūnai: 1 didelio (nėra būtina)
    • kiaušiniai: 2
    • juodieji pipirai
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai (pavoliojimui)
    • aliejus (kepimui)
    Kokorų įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruoškite įdarą, nes jis ilgiau troškinsis. Smulkiai supjaustytą šoninę šiek tiek pakepinkite puode, kuriame troškinsite ir pačius kopūstus, kad pasileistų riebalai.
  2. 2. Tuomet suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir jį pakepinkite.
  3. 3. Kai jau kepami svogūnai gražiai pagels ir suminkštės, suberkite į keptuvę nuskustas ir sutarkuotas morkas, šiek tiek patroškinkite ir suberkite kmynus.
  4. 4. Tuomet į tą patį puodą sudėkite raugintus kopūstus, pomidorų pastą ir jeigu kopūstai nėra pakankamai drėgni, įpilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Viską išmaišykite.
  5. 5. Puodą uždenkite dangčiu ir leiskite kopūstams pasitroškinti ant nedidelės kaitros apie 40 minučių.
  6. 6. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Jeigu norisi, galima į verdančias bulves įmesti svogūną, kad bulvės būtų aromatingesnės, bet tai nėra privaloma.
  7. 7. Kai jau bulvės išverda, jas nusunkite ir dar pakaitinkite, kad nugaruotų likęs vanduo. Jeigu dėjote svogūną, tai jį išimkite.
  8. 8. Bulvių košės grūstuvu bulves sugrūskite, kad nebeliktų didelių gumulų. Galite sumalti ir mėsmale.
  9. 9. Kai jau bulvės atvės, galite pratęstu kokorų gamybą.
  10. 10. Kiaušinius įmuškite į dubenėlį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir išplakite.
  11. 11. Kiaušinių plakinį supilkite į bulves ir kelis kartus pamaišykite šaukštu.
  12. 12. Miltus sumaišykite su krakmolu ir suberkite į bulves. Masę sumaišykite, o po to paminkykite. Jeigu bulvės labai kimba prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų.
  13. 13. Iš tešlos formuokite blynus, o į jų vidurį įdėkite troškintų raugintų kopūstų, tik privalu pažiūrėti, kad kopūstai būtų sausi, taigi gali tekti juos nusunkti.
  14. 14. Įdėjus į blyną įdaro kraštus užspauskite, o jeigu reikia galima paimti dar kiek bulvių tešlos ir jos uždėti ant viršaus. Švelniai pakočiokite, pasukiokite tarp delnų ir lengvai suplokite, kad gautumėte pailgus blynus.
  15. 15. Pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės kaitros, kad blynas gražiai apskrustų iš abiejų pusių.
  16. 16. Blynus patiekite su grietine (man asmeniškai joks padažas šalia netiko, tik grietinė). Skanaukite!
Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine
Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine
Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine

Atsakinėjama į Komentarą

Kugelis keptas čenakinėse su varškės padažu
(11)