Bulvių pica su silke

2024-12-31 Autorius greitai_sveikai_skaniai

Bulvių pica su silke
Bulvių pica su silke – tai netradicinis, tačiau itin gardus patiekalas, sujungiantis lietuviškos virtuvės mėgstamiausius ingredientus. Šis receptas puikiai tiks norintiems išbandyti naujus skonius ir nustebinti šeimą ar draugus.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Bulves galima pakeisti saldžiosiomis bulvėmis (batatais), suteikiant patiekalui saldesnį poskonį.
  • Silkę galima keisti rūkyta lašiša ar ančiuviais, jei norisi kitokio žuvies skonio.
  • Balzaminio acto kremą galima pakeisti citrinų sultimis ar lengvu jogurto padažu.
  • Rukolą galima keisti špinatais ar kitomis mėgstamomis salotomis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Bulvių tarkius gerai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį – tai padės iškepti traškesnį pagrindą.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad bulvių pagrindas tolygiai iškeptų ir nesudegtų.
  • Prieš dedant daržoves ir žuvį, leiskite bulvių pagrindui šiek tiek atvėsti, kad išlaikytumėte daržovių šviežumą.

Kalorijos: 

Šiame patiekale yra apie 600 kalorijų iš viso, o vienoje porcijoje – apie 300 kalorijų. 

Ingredientai

    • Bulvės: 2 nedidelės
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Silkutė: 1 puselė
    • Balzaminio acto kremas: pagal skonį
    Mėgstamos daržovės:
    • Raudonieji svogūnai: 1 vnt.
    • Agurkėliai: 2 vnt.
    • Pomidorai: 2 vnt.
    • Rukola: sauja

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
  2. 2. Į tarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir suformuokite iš bulvių masės apskritimą, primenantį picos pagrindą.
  4. 4. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol pagrindas taps auksinės spalvos ir traškus.
  5. 5. Kol pagrindas kepa, pasiruoškite daržoves: raudonąjį svogūną supjaustykite plonais žiedais, agurkėlius ir pomidorus – griežinėliais.
  6. 6. Iškepus bulvių pagrindui, leiskite jam šiek tiek atvėsti.
  7. 7. Ant atvėsusio pagrindo dėkite silkutės gabalėlius ir paruoštas daržoves.
  8. 8. Patiekalą apšlakstykite balzaminio acto kremu ir papuoškite rukola.
  9. 9. Patiekite iš karto ir mėgaukitės šiuo netradiciniu skonių deriniu.
  10. 10. Santrauka: Bulvių pica su silke – tai originalus ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis norintiems išbandyti naujus skonius. Su galimomis ingredientų alternatyvomis ir gaminimo patarimais, šis receptas gali būti pritaikytas pagal jūsų skonį. Be to, tai palyginti mažai kalorijų turintis patiekalas, todėl galite juo mėgautis be sąžinės graužaties.
Receptų autorė greitai_sveikai_skaniai
Foršmakas arba kapota silkė
(5)