Marinuota švedų (Matje) silkė su šviežiomis bulvėmis

2020-03-04 Autorius Santa Maria LT

Marinuota švedų (Matje) silkė su šviežiomis bulvėmis
Marinuokite "Matje" silkę ir patiekite pietums puikią klasikinę silkę su bulvėmis, kiaušiniu ir lydytu sviestu.

Ingredientai

    • sūdytų silkių filė: 1 kilogramas
    • vandens: 250 mililitrų
    • acto 24%: 35 mililitrų
    • smulkaus cukraus: 170 gramų
    • krapai: 2,5 gramo
    • sandalmedžio: 5 gramų
    • imbiero šaknies: 5 gramų
    • cinamono lazdelių: 1 lazdelės
    • pomidorų padažas: 10 gramų
    • lauro lapai: 1 vienetas
    • pipirai: 5 gramų
    • raudonėliai: 5 gramai
    • malti gvazdikėliai: 5 gramai
    • grūsti juodieji pipirai: 5 gramai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nuskalaujame keletą silkių filė šaltame vandenyje.
  2. 2. Sudedame į didelį indą su šaltu vandeniu nakčiai į šaldytuvą.
  3. 3. Išimame silkes iš vandens ir dar kartą nuplauname.
  4. 4. Sudedame filė ir prieskonius į uždaromą kibiriuką arba stiklainį.
  5. 5. Puode sumaišome vandenį, actą, cukrų ir pomidorų tyrę. Užviriname ir leidžiame atvėsti.
  6. 6. Užpilame marinatą ant silkių ir uždarome dangčiu. Laikome vėsioje vietoje bent savaitę.
  7. 7. Garnyras: Išverdame bulves, leidžiame atvėsti, supjaustome mažais gabaliukais.
  8. 8. Pašildome bulves pusėje lydyto sviesto. Įberiame svogūnų laiškus, druską ir pipirus.
  9. 9. Supjaustome kiaušinį ir sumaišome atsargiai su raudonaisiais svogūnais ir krapais.
  10. 10. Patiekiame silkes su bulvėmis, užpilame likusį lydytą sviestą, užberiame smulkintą kiaušinį. Skanaus!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.