Silkė su kmynais, paprikomis, svogūnais ir pievagrybiais

2023-12-23 Autorius oSkanu.lt

Silkė su kmynais, paprikomis, svogūnais ir pievagrybiais
Nenumaldomai artėja pačios didžiausios metų šventės ir vis daugiau ir daugiau šeimininkių galvoja ką padėti ant šventinio Kūčių stalo. Aš pati irgi vis suku galvą, kuo šiemet nustebinsiu šeimos narius. Todėl kiekvieną dieną stengiuosi pasidalinti vis po naują silkės receptą, kad ir jūs turėtumėte iš ko pasirinkti. Stengiuosi parodyti tiek senus, savo labai pamėgtus receptus, tiek naujus, kuriuos tik neseniai pati išbandžiau. O šiandien visiškai naujas receptas mano šeimoje - su kmynais, svogūnais ir pievagrybiais. Tikrai labai maloniai nustebino ir jis tikrai bus ant mūsų šventinio stalo. Jeigu mėgstate kai patiekale daržovių yra daugiau nei pačios silkės, tai šis receptas tikrai jums patiks. Mėginkite! 

Ingredientai

    • marinuota silkių filė: 4
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • raudonos saldžiosios paprikos: 1
    • pievagrybiai: 150 gramų
    • aliejus
    • kmynai: 1-2 šaukštų
    • malti juodieji pipirai
    • druska (jei norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje silkę supjaustykite gabalėliais.
  2. 2. Tuomet keptuvėje su aliejumi apkepinkite susmulkintą svogūną bei česnakus, kai svogūnas taps skaidrus, dėkite susmulkintas paprikas ir pievagrybius, pakepinkite, kol suminkštės.
  3. 3. Tada suberkite kmynus bei šiek tiek pakepinkite. Berkite pipirus, druską (jeigu jos trūksta), įpilkite, jeigu trūksta, aliejaus, kad masė nebūtų sausa.
  4. 4. Atvėsinkite bei sumaišykite su silke.
  5. 5. Patiekite ir skanaukite!