Silkė su troškintomis morkomis, svogūnais ir džiovintais baravykais

2024-11-25 Autorius Karolina Puodžiūtė

Silkė su troškintomis morkomis, svogūnais ir džiovintais baravykais
Silkė su troškintomis morkomis, svogūnais ir džiovintais baravykais – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms progoms. Šis derinys sujungia švelnų silkės sūrumą su saldžiarūgščiu troškintų daržovių skoniu ir miško grybų aromatu, sukuriant harmoningą ir išskirtinį skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Silkė: Vietoje marinuotos silkės galite naudoti sūdytą silkę, tačiau prieš tai ją reikėtų pamirkyti vandenyje, kad sumažėtų sūrumas.
  • Džiovinti baravykai: Jei neturite baravykų, juos galite pakeisti kitais džiovintais grybais, pavyzdžiui, voveraitėmis ar pievagrybiais.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Grybų paruošimas: Džiovintus grybus prieš naudojimą rekomenduojama pamirkyti šiltame vandenyje apie 20 minučių, kad jie suminkštėtų.
  • Daržovių troškinimas: Troškinant daržoves, įpilkite šiek tiek vandens, kad jos nesudegtų ir tolygiai suminkštėtų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 150 kcal 

Ingredientai

    • silkė: 200 gramų (marinuotos vanduo/actas/cukrus)
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • džiovinti grybai: 1 saujos
    • druska
    • pipirai
    • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite daržoves: Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną smulkiai supjaustykite.
  2. 2. Troškinkite daržoves: Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi.
  3. 3. Tada pridėkite morkas, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol daržovės suminkštės ir skystis išgaruos.
  4. 4. Pagardinkite prieskoniais: Į troškintas daržoves įberkite druskos, juodųjų pipirų ir maltos kalendros.
  5. 5. Gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.
  6. 6. Paruoškite grybus: Džiovintus baravykus pamirkykite šiltame vandenyje apie 20 minučių, tada juos nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Pridėkite juos prie atvėsusių daržovių ir gerai išmaišykite.
  7. 7. Serviruokite patiekalą: Silkės filė supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite lėkštėje.
  8. 8. Ant viršaus uždėkite paruoštą daržovių ir grybų mišinį. Patiekite iš karto arba leiskite pastovėti šaldytuve, kad skoniai susijungtų.
  9. 9. Santrauka: Šis patiekalas – puikus pasirinkimas norintiems paragauti tradicinės lietuviškos virtuvės skonio. Silkės, troškintų daržovių ir džiovintų baravykų derinys suteikia unikalų skonį, kuris tikrai patiks tiek šeimos nariams, tiek svečiams.
Silkė su troškintomis morkomis, svogūnais ir džiovintais baravykais
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
(8)