Silkė su džiovintais baravykais ir svogūnais

2023-12-15 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Silkė su džiovintais baravykais ir svogūnais
Tai ganėtinai paprastai pagaminama, bet labai skani silkė. Toks patiekalas man gana paprastas ir kuklus. Jam reikia visai nedaug ingredientų, realiai tai tik trijų - silkės, džiovintų baravykų ir svogūnų. Visados, kai gaminu silkę su džiovintais baravykais, prisimenu Kūčių vakarienę. Ar jūs jau spėjote pasiilgti silkės, kaip ir aš? Tad labai džiaugiuosi sulaukusi Gruodžio ir galėdama ją valgyti bene kasdien. O dabar prie recepto. :)

Ingredientai

    • silkės filė: 1
    • džiovinti baravykai: 1 saujos
    • svogūnai: 1
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti mažiausiai kelioms valandoms.
  2. 2. Po to svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  3. 3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų.
  4. 4. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol šie suminkštės.
  5. 5. Tada sudėkite baravykus ir pakepinkite dar keletą minučių.
  6. 6. Pagardinkite druska bei pipirais. Baravykų pagardą palikite atvėsti.
  7. 7. Paskui silkę supjaustykite norimo dydžio juostelėmis.
  8. 8. Galiausiai silkę patiekite kartu su atvėsusiu džiovintų baravykų ir svogūnų pagardu. Lepinkitės!
Marinuotos silkės tortas
(2)