Ši sriuba mane pačią labai sužavėjo, tikrai rekomenduoju ir kitiems išbandyti ir pasimėgauti.
Ingredientai
sūdytos silkės su galva: 1 didelės (neišdarinėtos)
kefyras: 1 litro
šviežiai malti juodieji pipirai
svogūnų laiškai
krapai
bulvės: patiekimui (virtos arba keptos; arba apvirtos ir apkeptos)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išdarinėjame silkę. Filė gabaliukus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų vis apvartydamos, kol silkė gražiai apskrus bei taps sausa.
2. Tuomet iškepusią silkę susmulkinkite šakute bei išrinkite visas ašakas.
3. Po to į indą supilkite kefyrą, sudėkite silkę, smulkiai supjaustytus svogūnus bei krapus, pabarstykite juodaisiais pipirais. Išmaišykite bei palikite maždaug pusvalandį pastovėti.
4. Paskui pilame į lėkštes bei valgome su bulvėmis. Skanaus!
5. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Arunas
Va čia žemaitiškai. Gal ir kiti daro kitaip. Yra visokių receptų. Nuvažiuokite i Kretinga Skuodą pilna silkės sriubų. Ir su kefyru ir su vandeniu actu. Mano krašte nedarė, net keista. Žemaitija, bet silkė taip nebuvo ruošiama.
Atsakyti
Arunas
Atsakyti