Tradicinis lietuviškas bulvių kugelis šiame recepte įgauna naują, gaivesnį ir lengvesnį charakterį dėl pridėtų cukinijų ir sultingos vištienos. Šis patiekalas pasižymi ne tik sodriais skoniais, bet ir švelniai traškia tekstūra iš viršaus bei sultinga vidine konsistencija. Cukinija suteikia tradiciniam kugeliui švelnumo, o vištienos sparneliai – papildomo skonio ir baltymų. Receptas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl puikiai tiks net ir pradedantiesiems virtuvės entuziastams.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jeigu neturite cukinijų, galite naudoti moliūgus, kurie suteiks panašų švelnumą ir drėgmę.
- Vietoje vištienos sparnelių puikiai tiktų ir vištienos šlaunelės, krūtinėlė, kalakutiena arba netgi antiena.
- Vegetariškoje versijoje vištieną galima pakeisti grybais arba sojos produktais.
- Aliejų galima rinktis pagal skonį – tinka tiek saulėgrąžų, tiek alyvuogių, tiek kokosų aliejus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Svarbu bulves ir cukinijas gerai nusausinti prieš maišant su kitais ingredientais – taip kugelis išeis traškesnis. Norint išgauti ypač traškią kugelio plutelę, prieš pat kepimo pabaigą galima padidinti orkaitės temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepti dar 5-10 minučių. Jei naudojate keramikinius indus, kepimo laikas gali užtrukti 10-15 minučių ilgiau. Prieš pjaustant, kugelį rekomenduojama palikti pastovėti 10-15 minučių – taip jis lengviau pjaustysis ir išlaikys formą.
Receptų mylėtoja
Atsakyti