Virti bulviniai kukuliai be varškės

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Virti bulviniai kukuliai be varškės
Tokie virti bulviniai kukuliai tinka ne tik pietums, bet ir labai skaniai vakarienei. Jie tikrai itin lengvai pagaminami, visada galite sunaudoti bulvių likučius nuo kito patiekalo, tada bus pagaminta dar greičiau. ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje virtų bulvių galite naudoti bulvių košę (be pieno ir sviesto).
  • Jei namuose neturite bulvių krakmolo, galite naudoti kukurūzų krakmolą arba tiesiog papildomą šaukštą miltų.
  • Vietoje įprasto sviesto galima naudoti ghee sviestą arba kokosų aliejų.
  • Kiaušinį galima pakeisti 3 valgomaisiais šaukštais akvafabos (skysčio nuo avinžirnių) veganiškai versijai.
  • Prie tradicinių kvietinių miltų galima pridėti truputį grikių miltų, kad gautumėte ryškesnį skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausia naudoti vakarykštes virtas bulves, nes jos mažiau vandeningos ir kukuliai išeina tvirtesni.
  • Kukulius formuokite šlapiomis rankomis - taip tešla mažiau lips prie pirštų.
  • Kukuliai iškyla į vandens paviršių, kai yra beveik išvirę - tai puikus indikatorius, kad beliko kelios minutės iki patiekalo paruošimo.
  • Vandenį pasūdykite kaip jūros vandenį, kad kukuliai būtų skanesni.
  • Formuokite vienodo dydžio kukulius, kad jie išvirtų vienu metu.

Ingredientai

    • virtos bulvės: 8 vidutiniško dydžio (labiausiai tinka bulvės išvirtos su lupena)
    • miltai: ~2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • sviestas: ~1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (prireiks apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šaltos bulvės yra sumalamos arba tiesiog sutarkuojamos burokinės tarkos pagalba.
  2. 2. Tuomet yra dedamas sviestas, įmušamas kiaušinis, beriama druskos bei miltai.
  3. 3. Tada viskas yra gerai suminkoma, drėgnomis rankomis yra padaromi maždaug graikinio riešuto dydžio bulvių kukuliai bei jie apvoliojami krakmole.
  4. 4. Paskui jie yra dedami į verdantį pasūdytą vandenį, o kai jau pakyla, verdami kokias 5-10 minučių.
  5. 5. Tada bulvių kukuliai išgriebiami kiaurasamčiu. Ir galiausiai patiekiami su tirpintu sviestu, spirgučiais arba tiesiog grietinės padažu (kaip jau kam patinka). Skanaus!
  6. 6. Beje, mūsų šeimą šį kartą pasirinko valgyti su grietinės padažu: keptuvėje buvo pakaitintas trupučiukas sviesto, keli šaukštai grietinės, taip pat truputis vandens, druskos bei krapų.

Dalia

Jau tuojau virsiu, o orkaitėje baigia kepti šokoladinis pyragas. Ragausim, o komentaras po to.
Atsakyti