Tokie virti bulviniai kukuliai tinka ne tik pietums, bet ir labai skaniai vakarienei. Jie tikrai itin lengvai pagaminami, visada galite sunaudoti bulvių likučius nuo kito patiekalo, tada bus pagaminta dar greičiau. ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje virtų bulvių galite naudoti bulvių košę (be pieno ir sviesto).
- Jei namuose neturite bulvių krakmolo, galite naudoti kukurūzų krakmolą arba tiesiog papildomą šaukštą miltų.
- Vietoje įprasto sviesto galima naudoti ghee sviestą arba kokosų aliejų.
- Kiaušinį galima pakeisti 3 valgomaisiais šaukštais akvafabos (skysčio nuo avinžirnių) veganiškai versijai.
- Prie tradicinių kvietinių miltų galima pridėti truputį grikių miltų, kad gautumėte ryškesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausia naudoti vakarykštes virtas bulves, nes jos mažiau vandeningos ir kukuliai išeina tvirtesni.
- Kukulius formuokite šlapiomis rankomis - taip tešla mažiau lips prie pirštų.
- Kukuliai iškyla į vandens paviršių, kai yra beveik išvirę - tai puikus indikatorius, kad beliko kelios minutės iki patiekalo paruošimo.
- Vandenį pasūdykite kaip jūros vandenį, kad kukuliai būtų skanesni.
- Formuokite vienodo dydžio kukulius, kad jie išvirtų vienu metu.
Na
Atsakyti
Arūnas
Atsakyti
Dalia
Atsakyti