pienas (kad bulvių košė gautųsi tiršta, bet ne per skysta)
miltai: 1 valgomojo šaukšto
druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nulupusios bulves jas išsiverdame.
2. Per tą laiką, kol bulvės verda, sudedame kiaulienos faršą į kitą puodą ir verdame pagardindamos druska, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais.
3. Kol viskas verda, susipjaustome morkas bei svogūnus smulkiais kubeliais ir apkepame juos keptuvėje.
4. Išvirusias bulves sutriname, dedame druskos, įpilame pieno ir paruošiame bulvių košę.
5. Tuomet į kepintas morkas ir svogūnus sudedame nukoštą maltą kiaulieną ir įpilame šiek tiek sultinio, dedame vieną šaukštą miltų ir apkepame. Sudedame konservuotus žirnelius.
6. Tada mėsos masę sudedame į molinį indą ar kepimo skardą.
7. Ant viršaus sudedame paruoštą bulvių košę. Gražiai paskirstome po indą, kad uždengtų mėsą.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (man tai užtruko 30 minučių). Patiekiame ir skanaujame!
Atsakinėjama į Komentarą