Šiame recepte tradiciniai žemaičių blynai yra praturtinti sodraus skonio grybų įdaru, kuris suteikia patiekalui ypatingą aromatą ir skonį. Orkaitėje kepti blynai tampa mažiau riebalų sugeriančiais, todėl yra sveikesnis pasirinkimas lyginant su tradiciniu kepimo būdu. Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip tradicinis patiekalas gali būti adaptuotas šiuolaikinei virtuvei, išsaugant autentišką skonį ir kartu suteikiant naujų skonio niuansų.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiam receptui galite naudoti įvairių rūšių bulves, nors geriausia tinka miltingos, tokios kaip "Laura" ar "Adora".
- Jei neturite šviežių miško grybų, galite naudoti džiovintus (juos prieš tai išmirkykite) arba pakeiskite pievagrybiais, voveraitėmis ar baravykais.
- Vietoje įprasto svogūno tinka ir raudonieji svogūnai, svogūnų laiškai ar šalotiniai svogūnai.
- Grietinę galima pakeisti grietinėle, jogurtu ar net varškės sūriu maišytu su grietine.
- Krapus ir petražoles galima pakeisti kalendromis, baziliku ar kitomis žolelėmis pagal skonį. Jei norite, kad tešla būtų puresnė, vietoje krakmolo galite naudoti bulvių dribsnius.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint pasiekti geriausią rezultatą, bulves virkite su lupena ir tarkuokite jas dar šiltas – taip tešla bus vientisesnė.
- Prieš formuojant blynus, rankas sudrėkinkite vandeniu, kad tešla neliptų.
- Įdarui naudokite ne per daug skysčio, kitaip blynus bus sunku formuoti.
- Kepant orkaitėje, folija apsaugo blynus nuo perdžiūvimo, tačiau paskutines kelias minutes kepkite be folijos, kad paviršius gražiai apskrustų.
- Patiekite su grietine, spirgučiais arba grybų padažu.
undefined
Atsakyti