Bulviniai blynai iš šviežių bulvių

2023-07-19 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
Turiu pripažinti, kad nepamenu, kada paskutinį kartą esu, ką nors gaminusi iš šviežių bulvių. Nors su šeima tikrai esame ganėtinai dideli bulvių gerbėjai. Atėjus tikrai vasariškai šilumai, norėjosi kažko lengvesnio, nei rimti bulviniai patiekalai. Taip ir gimė mintis šeimai iškepti labai skanių bulvinių blynų. Tiesa šie, šiek tiek kitokie, nes bulves tarkavau per burokinę tarką. Bet gavosi itin skaniai, greitai ir paprastai. Rekomenduoju nieko nebelaukti ir išmėginti šį fantastišką receptą, kuris tikrai Jūsų nenuvils! 

Ingredientai

    • šviežios bulvės: 6 didelių
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • bulvių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakų granulės: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • svogūnų granulės: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    Kepimui:
    • aliejus
    Patiekimui:
    • skrudinta šoninė
    • grietinė
    • mėgstami žalumynai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite burokine tarka. Jei daug skysčio, ranka nuspauskite ir nupilkite.
  2. 2. Tuomet muškite kiaušinius, berkite miltus ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
  3. 3. Kepkite bulvinius blynus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol blynai gražiai apskrunda ir iškepa.
  4. 4. Patiekite su grietine, žalumynais ir skrudinta šonine. Skanaukite!

Jei miltus pakeisim manų kruopom bus traškiau
Atsakyti
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)
Speltų blynai su šonine ir bananais
(1)