Silkės ir avokadų tartaras su jogurtiniu padažu

2024-12-07 Autorius Sveikas meniu

Silkės ir avokadų tartaras su jogurtiniu padažu
Silkės ir avokadų tartaras su jogurtiniu padažu - tai patiekalas, kuris džiugina gurmanišku skoniu ir itin lengvu paruošimu. Subtiliai sūri silkė dera su kreminiu avokadu, o raudonasis svogūnas suteikia aštresnio skonio. Avokadas praturtina patiekalą sveikaisiais riebalais, o silkė – baltymais ir omega-3 rūgštimis, o gaivūs priedai, tokie kaip krapai ir jogurtas, suteikia patiekalui lengvumo bei šviežumo, garstyčios prideda subtilų pikantišką poskonį.

Ryškios spalvos ir žaismingas pateikimas daro šį patiekalą idealiu pasirinkimu šventiniam stalui. Skonis ir išvaizda neabejotinai sulauks svečių komplimentų, o paprastas paruošimas leis sutaupyti laiko ruošiantis šventei.

Tai greitai paruošiamas, gaivus ir išskirtinai skanus patiekalas, kuris tiks ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. 

Ingredientai

    • Silkė: 1 filė
    • Raudonasis svogūnas: 0,5 vnt.
    • Avokadai: 1/4 vnt.
    • Krapai: žiupsnis
    • Garstyčios: 1 arb. š. 
    • Graikiškas jogurtas: 1 arb. š. 
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Silkę supjaustyti mažais gabaliukais.
  2. 2. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapoti.
  3. 3. Avokadą supjaustyti panašaus dydžio gabaliukais kaip silkė.
  4. 4. Viską sudėti į dubenėlį.
  5. 5. Suberti krapus.
  6. 6. Sudėti garstyčias, jogurtą ir suberti pipirus.
  7. 7. Labai gerai išmaišyti ir, jeigu norisi, suformuoti bokštelį konditerinio žiedo pagalba.