Tai yra mėgstamiausias šventinis mano labai geros draugės silkės receptas ir jos namuose labai laukiamas net mažųjų valgytojų. Ji visada šią sikę ruošia pagal tą patį receptą. Visi, kas šios silkės paragauja, paprastai ją labai išgiria, o ta proga ir mes pietums jos prisiruošėme.
Nors silkė - tikrai pati paprasčiausia, buvo be galo skanu, kvapnu ir tikrai sotu, o virtuvė prisipildė cinamonu ir vaisiais kvepiančios šilumos. Standūs, švelniai sūrūs silkės gabaliukai itin jaukiai "draugavo" su saldžiarūgščiu užklotu, ir aš pagalvojau, kad tokia silkė labai tiks Kūčių vakarienei.
Visa gamyba vyksta gan paprastai: pirmiausia išverdame džiovintos uogos, paskui sunkioje ketaus keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje pakepiname svogūnus bei morkas, kol suminkštėja, tuomet į keptuvę pridedame pomidorų padažo, razinų, ruoželiais supjaustytų džiovintų slyvų ir abrikosų, įpilame jų nuoviro ir viską patroškiname, pagardiname žiupsneliu cinamono. O plačiau apie viską iš eilės mano recepte. :)
Atsakinėjama į Komentarą