Silkė su karamelizuotais svogūnais ir džiovintomis slyvomis Kūčioms

2023-12-19 Autorius Mamukynas

Silkė su karamelizuotais svogūnais ir džiovintomis slyvomis Kūčioms
Silkė su karamelizuotais svogūnais ir džiovintomis slyvomis - tai patiekalas, itin tinkantis ir Kūčių stalui. Didžiausias jo privalumas žinoma geras skonis, tačiau yra antras didelis privalumas. Šį patiekalą galite pasiruošti prieš dieną, o Kūčių diena jau nebesukti galvos ir tik patiekti į stalą. Tad labai rekomenduoju imti šį receptą ir būtinai išsisaugoti ateičiai. Pradedam gamybą! :) 

Ingredientai

    • sūdyta silkių filė: 300 gramų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: ~350 gramų (3-4 galvos)
    • susmulkinti lauro lapai: 1
    • džiovintos slyvos be kauliukų: 4-5
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus supjaustome pusiau bei susmulkiname plonais ruoželiais.
  2. 2. Slyvas supjaustome kubeliais.
  3. 3. Tuomet keptuvėje, į įkaitintą alyvuogių aliejų, beriame svogūnus, susmulkintą lauro lapą, pabarstome cukrumi bei pamaišydami kepame maždaug 15 minučių. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies bei stebime, kad nepradėtų juoduoti, kol visi svogūnai tolygiai paruduos.
  4. 4. Tada įdedame pomidorų pastos bei 1-2 minutes kepame maišydami.
  5. 5. Suberiame džiovintas slyvas, kaitiname dar vieną minutę bei nukeliame nuo kaitros.
  6. 6. Paliekame keptus svogūnus atvėsti.
  7. 7. Po to dedame ant supjaustytos silkių filė.
  8. 8. Patiekiame ir skanaujame!
Foršmakas arba kapota silkė
(5)
Silkės ir daržovių salotos su kiaušiniais
(13)