Citrusinė silkė su apelsino žievelėmis, actu ir pankolių sėklomis

Autorius apie receptą

Šiame recepte rekomenduoju Jums paskaninti silkę marinatu su apelsinų ir citrinų žievelėmis. Patikėkite šis patiekalas gaunasi beprotiškai skanus! Gaminau jau ne vieną ir ne du kartus ir būtinai gaminsiu ateityje. man tai vienas geresnių receptų, kaip galima paruošti šią žuvį. Tad nieko nelaukite ir išmėginti jau šiandien. Imamės gamybos jau dabar! 

Ingredientai

    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • svogūnai: 1
    • 12% actas: 500 mililitrų
    • vanduo: 150 mililitrų
    • cukrus: 100 mililitrų
    • "Santa Maria" ekologiški juodieji pipirai (žirneliais): 1 arbatinio šaukštelio
    • "Santa Maria" rausvieji pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
    • pankolių sėklos: 2 arbatinių šaukštelių
    • silkės filė marinavimui: 400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplauname apelsiną bei citriną. Nulupame žieveles ir supjaustome jas gabaliukais.
  2. 2. Tuomet smulkiai supjaustome svogūną.
  3. 3. Tada į puodą supilame actą, vandenį, cukrų ir užverdame kartu su prieskoniais
  4. 4. Po to sudedame žieveles, supilame 1 valgomąjį šaukštą citrinų sulčių, sudedame supjaustytą svogūną ir paliekame atvėsti.
  5. 5. Supjaustome silkę gabaliukais ir sudedame į stiklainį.
  6. 6. Užpilame pasiruoštu marinatu ir laikome vėsioje vietoje. Skanaus!

Atsiliepimai

Silkės ir daržovių salotos su kiaušiniais
(13)