Silkė su varškės pagardu ir raudonaisiais svogūnais

2023-12-20 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Silkė su varškės pagardu ir raudonaisiais svogūnais
Man visiškai nėra svarbu, kuris būna metų sezonas, aš silkę mėgstu gaminti visada. Man jos reikia bent kartą per savaitę. Dažniausiai stengiuosi išmėginti silkę vis kitaip, nes norisi išmėginti kažką naujo. Silkė su bulvėmis man asmeniškai pati tobuliausia pora, kuri niekada nenuvilia, tačiau šį kartą dar prijungiau ir varškės pagardą, kuris čia itin tiko. :)

Ingredientai

    • varškė: 200 gramų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: žiupsnio
    • silkių filė: 2
    • krapai: pundelio
    • raudonieji svogūnai: 0,5
    • virtos, apkeptos bulvės: kiek norisi

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę pertrinkite per sietelį.
  2. 2. Tuomet sumaišykite su grietine ir susmulkintu česnaku.
  3. 3. Pabarstykite druska ir išmaišykite.
  4. 4. Tada į lėkštę dėkite virtų, apkeptų bulvių.
  5. 5. Klokite varškės pagardą.
  6. 6. Ant jo dėliokite juostelėmis pjaustytą silkės filė ir susmulkintą raudoną svogūną.
  7. 7. Pabarstykite krapais, patiekite ir skanaukite!
Silkė su varškės pagardu ir raudonaisiais svogūnais
Foršmakas arba kapota silkė
(5)