Silkė su obuoliais, garstyčiomis ir svogūnais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Silkė su obuoliais, garstyčiomis ir svogūnais
Aš labai mėgstu silkę. Ir labai mėgstu visus tradicinius patiekalus su silke. Bet niekada negaliu nustoti ieškoti vis naujų skonių. Šį kartą variantas su obuoliais, garstyčiomis bei svogūnais. Apsivalgėm su vyru... :)

Ingredientai

    • obuoliai: 1 (didelis)
    • svogūnai: 1
    • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys
    • rudasis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • silkė: 240 gramų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išimame sėklas iš obuolio, nulupame odelę bei supjaustome kubeliais.
  2. obuolys pjaustytas kubeliais
  3. 2. Tuomet svogūną supjaustome nedideliais kubeliais.
  4. pjaustomas svogūnas
  5. 3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.
  6. aliejus įkaitintas keptuvėje
  7. 4. Apskrudiname keptuvėje svogūnus.
  8. 5. Po to sudedame obuolį, garstyčias, įspaudžiame pagal skonį citrinos sulčių, įberiame cukraus, druskos, išmaišome bei šiek tiek patroškiname.
  9. 6. Galiausiai į dvi stiklinaites sudedame kubeliais supjaustytą silkę bei ant viršaus atvėsintą pagardą. Skanaus!
  10. silkė su obuoliais, grūdėtomis garstyčiomis ir svogūnais stiklinaitėse
Silkių "sušiai"
(32)