Aš labai mėgstu silkę. Ir labai mėgstu visus tradicinius patiekalus su silke. Bet niekada negaliu nustoti ieškoti vis naujų skonių. Šį kartą variantas su obuoliais, garstyčiomis bei svogūnais. Apsivalgėm su vyru... :)
Ingredientai
obuoliai: 1 (didelis)
svogūnai: 1
grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
citrinos sultys
rudasis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
silkė: 240 gramų
druska
Recepto paruošimas
1. Pradžioje išimame sėklas iš obuolio, nulupame odelę bei supjaustome kubeliais.
2. Tuomet svogūną supjaustome nedideliais kubeliais.
3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.
4. Apskrudiname keptuvėje svogūnus.
5. Po to sudedame obuolį, garstyčias, įspaudžiame pagal skonį citrinos sulčių, įberiame cukraus, druskos, išmaišome bei šiek tiek patroškiname.
6. Galiausiai į dvi stiklinaites sudedame kubeliais supjaustytą silkę bei ant viršaus atvėsintą pagardą. Skanaus!