Paprasti, sultingi ir be galo skanūs čeburekai su malta mėsa – tai klasikinis patiekalas, kuris niekada nenustoja džiuginti. Šie čeburekai gaminami iš švelnios tešlos, kuri užpildoma sultinga malta mėsa, praturtinta įvairiais prieskoniais ir smulkintais svogūnais. Kepant, čeburekai įgauna traškią, auksinę plutelę, o įdaras viduje lieka minkštas ir sultingas.
Tokius sultingus ir skanius čeburekus privalu valgyti tik karštus! Jie yra pagaminti pagal paprastą, bet itin mano pamėgtą receptą. Jau tikriausiai daug metų stengiuosi nebeieškoti kito recepto, nes šis visada pasiteisina ir niekada nenuvilia. Apsivalgymas būna garantuotas. Įprastai gaminu iš trigubos normos, nes vyras juos labai laimingas nešasi ir pietums į darbą. Tad imkite receptą ir gaminkite!
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciškai čeburekai gaminami su kiauliena, galite drąsiai eksperimentuoti ir naudoti:
- Jautienos faršą vietoj kiaulienos – gausite sodresnį skonį;
- Mišrų kiaulienos ir jautienos faršą (po 225 g) – subalansuotas skonis ir sultingumas;
- Avienos faršą – autentiškiausias Vidurinės Azijos variantas;
- Vietoje kefyro galima naudoti natūralų jogurtą arba grietinę;
- Pieną galima pakeisti vandeniu, jei norite lengvesnės tešlos;
- Svogūnus galima papildyti arba pakeisti svogūnų laiškais ar česnakais;
- Į įdarą galima įdėti smulkintų prieskoninių žolelių: krapų, petražolių, kalendrų;
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą būtinai palikite "pailsėti" šaldytuve – tai padės jai tapti elastingesnei ir lengviau kočiojama;
- Kuo ploniau iškočiosite tešlą, tuo traškesni bus čeburekai;
- Prieš kepimą būtinai pašalinkite visą orą iš įdaro, kad čeburekai nekeptų;
- Aliejus turi būti labai gerai įkaitęs, bet ne rūkstantis – tik tada tešla iškart užsisandarins ir sulaikys visas įdaro sultis;
- Kepkite nedideliais kiekiais, kad aliejaus temperatūra nenukristų;
- Patiekite čeburekus karštus su jogurto-česnako padažu arba pomidorų padažu;
Atsakinėjama į Komentarą