Paprasti, sultingi ir be galo skanūs čeburekai su malta mėsa

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Paprasti, sultingi ir be galo skanūs čeburekai su malta mėsa
Paprasti, sultingi ir be galo skanūs čeburekai su malta mėsa – tai klasikinis patiekalas, kuris niekada nenustoja džiuginti. Šie čeburekai gaminami iš švelnios tešlos, kuri užpildoma sultinga malta mėsa, praturtinta įvairiais prieskoniais ir smulkintais svogūnais. Kepant, čeburekai įgauna traškią, auksinę plutelę, o įdaras viduje lieka minkštas ir sultingas.

Tokius sultingus ir skanius čeburekus privalu valgyti tik karštus! Jie yra pagaminti pagal paprastą, bet itin mano pamėgtą receptą. Jau tikriausiai daug metų stengiuosi nebeieškoti kito recepto, nes šis visada pasiteisina ir niekada nenuvilia. Apsivalgymas būna garantuotas. Įprastai gaminu iš trigubos normos, nes vyras juos labai laimingas nešasi ir pietums į darbą. Tad imkite receptą ir gaminkite! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors tradiciškai čeburekai gaminami su kiauliena, galite drąsiai eksperimentuoti ir naudoti: 

  • Jautienos faršą vietoj kiaulienos – gausite sodresnį skonį;
  • Mišrų kiaulienos ir jautienos faršą (po 225 g) – subalansuotas skonis ir sultingumas;
  • Avienos faršą – autentiškiausias Vidurinės Azijos variantas;
  • Vietoje kefyro galima naudoti natūralų jogurtą arba grietinę;
  • Pieną galima pakeisti vandeniu, jei norite lengvesnės tešlos;
  • Svogūnus galima papildyti arba pakeisti svogūnų laiškais ar česnakais;
  • Į įdarą galima įdėti smulkintų prieskoninių žolelių: krapų, petražolių, kalendrų;


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą būtinai palikite "pailsėti" šaldytuve – tai padės jai tapti elastingesnei ir lengviau kočiojama;
  • Kuo ploniau iškočiosite tešlą, tuo traškesni bus čeburekai;
  • Prieš kepimą būtinai pašalinkite visą orą iš įdaro, kad čeburekai nekeptų;
  • Aliejus turi būti labai gerai įkaitęs, bet ne rūkstantis – tik tada tešla iškart užsisandarins ir sulaikys visas įdaro sultis;
  • Kepkite nedideliais kiekiais, kad aliejaus temperatūra nenukristų;
  • Patiekite čeburekus karštus su jogurto-česnako padažu arba pomidorų padažu;

Ingredientai

    • Miltai: 450 g
    • Druska: 5 g
    • Pienas: ~230-250 ml
    Įdarui:
    • Malta mėsa: 450 g (įprastai gaminama su kiauliena)
    • Svogūnai: 100 g
    • Kefyras: 80 ml
    • Druska
    • Pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia giliame dubenyje sumaišome pieną su druska.
  2. 2. Tuomet, nuolatos maišant, suberiame miltus. Užminkome tešlą.
  3. 3. Tešla turi gautis minkšta, bet tuo pačiu nelipni. Uždengiame ją maistine plėvele bei padedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
  4. 4. Svogūnus supjaustome itin smulkiai arba sutarkuojame.
  5. 5. Sudėkite svogūną į maltą mėsą, supilame kefyrą, įberiame druskos ir pipirų, gerai išmaišome.
  6. 6. Po to iškočiojame "pailsėjusią" tešlą iki 1-2 centimetrų storio, tuomet sulankstome į tris sluoksnius. Iškočiojame šiuos tris sluoksnius ir dar kartą sulankstome į tris sluoksnius.
  7. 7. Gautą tešlą iškočiojame labai plonai ir susukame į sandarų ritinį.
  8. 8. Supjaustome ritinį į maždaug 10-12 vienodo dydžio gabaliukų.
  9. 9. Atkreipiame dėmesį, kad tešlą būtinai kočiokite be miltų! Sutepame kočėlą ir darbinį paviršių aliejumi. Iškočiojame tešlą iki 1-2 milimetrų, kad tešlos forma būtų vienoda ir lygi, ir pusapvalė, galima naudoti lėkštę. Ir iš likučių kuriame naujus apskritimus.
  10. 10. Įdarą dedame arčiau vieno krašto. Uždengiame kita puse ir paspaudžiame, kad išeitų oras, ir kraštus švelniai pakočiojame. Tuomet užtvirtiname šakute.
  11. 11. Leidžiame "pailsėti" apie 15 minučių, uždengusios rankšluostuku.
  12. 12. Kepimui reikia gilios keptuvės. Labai gerai įkaitiname aliejų.
  13. 13. Panardiname čeburekus į aliejų ir kepame iš abiejų pusių. Iškepusius nusausiname servetėle arba popieriniu rankšluosčiu. Lepinamės!
Paprasti, sultingi ir be galo skanūs čeburekai su malta mėsa

Atsakinėjama į Komentarą

Kibinai su kiauliena
(100)