Kaip yra, kad kanapės yra ne tik kanapių lapų mėgėjams. Juk jau labai seniai žmonės kanapes augindavo virvėms vyti, nes stiebai turi plaušų.
Pakepintas bei sutrintas kanapių sėklas žemaičiai itin skaniai su virtomis bulvėmis valgydavo. Iš šitaip užgimė patiekalas pavadinimu kanapynė. Įprastai šis patiekalas, iš bulvių su pakepintų bei sutrintų kanapių sėklų pagardu su druska yra valgomas per Kūčias. Bet man kaip bulvių mėgėjai, jis skanus visus metus.
Net tenka prisipažinti, kad kai aš buvau, mūsų šeimoje nebuvo tradicijos gaminti šio skanėsto per šventes ir patiekti ant Kūčių stalo. Bet mano vyras mane "privertė" pamilti šį patiekalą ir dabar visada jį valgome Kūčių metų. Tikrai paprastas, bet tuo pačiu tobulas patiekalas.
Žemaitė
Atsakyti
Vika
Atsakyti
Ina