Tinginių cepelinai - Greitai pagaminami varškės cepelinai su manų kruopomis

2025-03-17 Autorius oSkanu.lt

Tinginių cepelinai - Greitai pagaminami varškės cepelinai su manų kruopomis
Šis patiekalas ypatingas tuo, kad jį galima pagaminti bet kurį savaitės vakarą, kai norisi kažko sotaus ir naminio. Tinginių cepelinai išlieka sultingi ir minkšti, o kalakutienos įdaras suteikia puikų baltymų šaltinį, kuris yra lengvesnis alternatyva tradicinei kiaulienai. Fantastiško skonio ir greitai pagaminti cepelinai. Moku gaminti ir iš tarkių - 3 žalios bulvės: 1 virta - toks santykis manęs niekada nepaveda. O šiuos cepelinus su varške ir manų kruopomis tešloje parodė draugė ir nieko nelaukus išbandžiau. Pasigaminti nuostabiai pavyko iš pirmo karto, o antras dublis gavosi išvis tobulas.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje kalakutienos faršo lengvai galite naudoti ir kitą savo mėgstamą faršą cepelinams - tinka kiaulienos, jautienos, vištienos faršas arba jų mišinys. Vegetarams rekomenduojama įdarą ruošti iš grybų, varškės arba daržovių mišinio su prieskoniais. 
  • Jei namuose neturite manų kruopų, galite pabandyti naudoti smulkias kukurūzų kruopas (polentą), tačiau tuomet gali tekti koreguoti vandens kiekį. 
  • Vietoje įprasto bulvių krakmolo galima naudoti kukurūzų krakmolą, kuris taip pat puikiai suriš masę. 
  • Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais, porais arba svogūnų laiškais, jeigu norite švelnesnio skonio. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Patarimas - tik nepirkite varškės supakuotos pakeliuose po 200 gramų, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė privalo būti rupesnė, tai yra supakuota po 500 gramų, aš šį kartą nusprendžiau naudoti Rokiškio varškę. 
  • Formuojant cepelinus, rankas galima suvilgyti šaltu vandeniu, taip masė mažiau lips prie pirštų. 
  • Cepelinų dydį pasirinkite pagal savo skonį, tačiau atminkite, kad didesni cepelinai virs ilgiau. 
  • Virti cepelinus reikia ant vidutinės ugnies, nes per stipriai verdant jie gali subyrėti. 
  • Vandenį būtinai pasūdykite, kad cepelinai neišblanktų ir neprarastų skonio. 

Ingredientai

    • varškė: 500 gramų (9%)
    • manų kruopos: 12 valgomųjų šaukštų
    • bulvių krakmolas: 6-10 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • vanduo
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cepelinų masei skirtus produktus dėkite į dubenį, vandens pilkite tiek, kad masė būtų lipnesnė bei viską labai gerai išminkykite.
  2. 2. Tuomet faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną bei pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  3. 3. Formuokite cepelinus: įdėkite įdaro bei gerai apvoliokite bulvių krakmole.
  4. 4. Virkite pasūdytame vandenyje nuo iškilimo maždaug 8-10 minučių.
  5. 5. Valgykite su spirgiais, grietine arba padažu. Tikras gardumėlis!
Tinginių cepelinai - Greitai pagaminami varškės cepelinai su manų kruopomis

Algis

Naudingas
(9)
Š, o ne cipelinai
Atsakyti

Ase

Naudingas
(1)
O jūs pabandykit, labai skanu, net labai

Neringa

Naudingas
(2)
Kiek vandens?
Atsakyti

Rožė

Naudingas
(4)
Kam krakmolas? Lašinukus auginti? Tai ne cepelinai, o gaminys panašus į cepelinus.
Atsakyti

Algis

Naudingas
(1)
Teisingai

As

Naudingas
(0)
Nereikia kiekvieną dieną valgyti ir tris kart dienoj nebus tada bėdų

Loreta

Naudingas
(2)
žiauru skaityti komentarus, žmogus tiesiog pasidalino greitu receptu kai norisi cepelinų ir nėra daug laiko, kiekvienam savas skonis
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Bulvių apkepas su lašiša, špinatais ir grietinėle
(3)
Cepelinai su varške ir mėta
(1)
Soti bulvių pica su dešrelėmis
(4)