Virtų bulvių kroketai su fermentiniu sūriu

2025-04-02 Autorius oSkanu.lt

Virtų bulvių kroketai su fermentiniu sūriu
Nežinau žmogaus, kuris nemėgtų bulvių kroketų. Atrodo, kad jie patinka absoliučiai visiems. Mes su vyru irgi esame iš tų žmonių, kurie labai juos mėgsta. Valgai ir pirštelius laižai. Šį kartą noriu pasidalinti savo mylimiausiu variantu, kaip juos paruošti. Aš gaminu iš virtų bulvių, kartu su fermentiniu sūriu. Patikėkite gaunasi fantastiški. Imkite šį receptą ir pasigaminkite jau šiandien. Tad pradedam! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje krakmolingų bulvių galima naudoti vidutinio krakmolinguno bulves, tik tokiu atveju reikėtų įdėti šiek tiek daugiau miltų ar krakmolo. 
  • Fermentinį sūrį galima keisti kitu kietu sūriu - tinka Parmezanas, Čederis ar net Rokfordas, kuris suteiks pikantiško skonio. Jei nemėgstate fermentinio sūrio, galite jį visiškai praleisti arba pakeisti mocarela, kuri suteiks kroketams švelnumo. 
  • Vietoje kvietinių miltų galima naudoti kukurūzų miltus, kurie suteiks traškesnę tekstūrą, arba avižinius miltus sveikesniam variantui. 
  • Jei bulvės vandeningos, būtinai vietoj miltų naudokite bulvių ar kukurūzų krakmolą, kuris padės išlaikyti tinkamą konsistenciją. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Visų pirma, bulves rekomenduojama virti su lupena, o nulupti tik atvėsusias - taip jos išlaikys daugiau skonio ir mažiau sugers vandens. 
  • Formuojant kroketų rutuliukus, rankas patartina sudrėkinti šaltu vandeniu, kad tešla mažiau liptų. 
  • Aliejų įkaitinkite iki vidutinės-aukštos temperatūros (apie 170-180°C) - jei aliejus bus per šaltas, kroketai sugers per daug riebalų, jei per karštas - greitai apskrus išorėje, bet viduje liks žali. 
  • Kepkite nedidelėmis partijomis, kad kroketai turėtų pakankamai vietos ir neatšaldytų aliejaus. 
  • Iškeptus kroketus būtinai dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivalytų perteklinis aliejus. 
  • Norint išgauti dar traškesnę tekstūrą, prieš kepant galima rutuliukus apvolioti maltuose džiūvėsėliuose. 

Ingredientai

    • virtos bulvės: 800 gramų (krakmolingos)
    • fermentinis sūris: 2 valgomųjų šaukštų (tinka Džiugas)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų (jeigu bulvės vandeningos, geriau vietoje miltų dėkime krakmolą)
    • druska
    • pipirai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkime bulves.
  2. 2. Tada palaukime kol atvės ir sumalkime jas su mėsmale.
  3. 3. Tuomet į dubenį dėkime bulves, sūrį, įmuškime kiaušinį, dėkime miltus, pagardinkime druska bei pipirais. Viską labai gerai sumaišykime.
  4. 4. Drėgnomis rankomis formuokime nedidelius kamuoliukus bei kepkime įkaitintame aliejuje, kol rutuliukai gražiai apskrus.
  5. 5. Galiausiai iškeptus bulvių kroketai dėkime ant servetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
  6. 6. Patiekiame ir mėgaujamės!
Bulvių ir salierų blyneliai
(1)
Kepta vištienos krūtinėlė su įdarytomis saldžiosiomis bulvėmis
(4)