Vegetariški cepelinai su daržovių įdaru

2020-09-09 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Vegetariški cepelinai su daržovių įdaru
Vegetariški cepelinai su daržovėmis (o tiksliau su morkomis). O taip.. gerai perskaitėte. Man asmeniškai jie itin gardūs (nors mėsą aš labai mėgstu) ir tikrai konkuruoja su įprastais cepelinais su mėsa ar cepelinais su varške. Vis dar netikite manimi? Išmėginkite ir pamatysite kaip girsite šį receptą.:)

Tokius cepelinus labai skanu patiekti su vegetarišku spirgučių padažų iš imbiero, apie jo gamybą rašiau čia.

Ingredientai

    • žalių bulvių tarkiai: 3 dalys
    • maltos virtos bulvės: 1 dalies
    • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    Įdarui:
    • svogūnai: 1
    • morkos: 3
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruoškite bulvių masę cepelinams. Aš asmeniškai visada ruošiu taip - viena dalis maltų virtų bulvių ir trys dalys žalių tarkuotų bulvių tarkių. Nesvarbu kokį kiekį gaminčiau, išlaikau tas pačias proporcijas.
  2. 2. Sumaišykite abi mases ir berkite krakmolo bei druskos. Gerai išmaišykite.
  3. 3. Įdaras: Nulupkite daržoves.
  4. 4. Ištirpinkite keptuvėje sviestą.
  5. sviestas tirpinamas keptuvėje
  6. 5. Sudėkite susmulkintą svogūną ir per burokinę tarką sutarkuotas morkas. Pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
  7. 6. Kiaušinius muškite į dubenį ir paplakite šakute.
  8. 7. Supilkite į daržovių masę. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
  9. 8. Pakepinkite keletą minučių, kol kiaušiniai sutvirtės.
  10. 9. Tada formuokite cepelinus.
  11. 10. Dėkite virti į pasūdytą, verdantį vandenį. Cepelinams iškilus į paviršių, virkite juos maždaug 20-25 minutes.
  12. 11. Labai skanu patiekti su grietine ir/arba vegetariškų spirgučių padažu. Pasilepinam!
  13. cepelinai su daržovėmis

Lina

Vegetariški cepelinai su spirgučiais?
Atsakyti

Ka galiu pasakyti...

Ir kiausiniais :D Kazkodel Lietuvoj vegetarizmas suvokiamas kaip TIK mesos nevalgymas...

Aldona

Na šiaip vegetarai tikrai valgo kiaušinius. Veganai jau nevalgytų kiaušinių. :)

Irena

O aš valgiau vien su grietine ir buvo žiauriai gerai. Žinoma spirgučių nevalgau, nors mačiau internete kaip pasigaminti vegetariškus spirgučius. Pagooglinkit rasit.
Atsakyti

Ramune

Musu seimos megstamiausi,tik mes niekad kiausiniu nededam, bet smulkiai tarkuotas morkas su svogunais, kmynais, druska, pipirais, siek tiek cukraus pakepinti keptuvej su aliejum ir idaryti 😋 niekas neisbega, o valgom su padazu ar grietine ar abiem👍😋😊😁
Atsakyti

Yummy

Puiki idėja įdarui - įprastai morkų įdarą gamindavome be kiaušinių. Šis variantas dar gardesnis! Ačiū!
Atsakyti
Focaccia duonelė su alyvuogėmis - nuostabus užkandis prie vyno!
(2)
Ispaniškas konservuotų avinžirnių ir špinatų troškinys
(4)
Makaronai su shiitake grybais
(1)