O šiandien rodau dar vieną variantą su ryžiais ir anakardžiais, kuris taip pat labai pasiteisino. Gavosi itin kvapnus, margas bei spalvingas troškinys, idealiai tinkantis tada, kai norisi kažko skanaus iš rytietiškos virtuvės. Galima patiekti su kiniškomis lazdelėmis. Pamėginkite!
Ingredientai
ilgagrūdžių ryžių: 200 gramų
laukinių ryžių: 50 gramų
baklažanų: 1
anakardžių riešutų: 50 grmaų
imbiero: gabaliuko
citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
sezamų aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
sojos padažo: 2 valgomųjų šaukštų
cukraus: 2 arbatinių šaukštelių
maltos saldžiosios paprikos
čili miltelių
kario
sezamo sėklų: 2 arbatinių šaukštelių
druskos
juodųjų pipirų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ryžius apvirkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių ir palikite brinkti, kol gaminsite likusį troškinį.
2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite riešutus, paskui galite juos pasmulkinti (aš palikau nesmulkintus).
3. Tada baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pabarstykite druska.
4. Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus ir kepkite baklažanus, kol apskrunda.
5. Po to baklažanus nustumkite į keptuvės šonus, į vidurį pilkite sezamo aliejaus, sudėkite paprikas, karį, sezamą, tarkuoto imbiero ir šiek tiek apkepinkite.
6. Pilkite skystus padažus - sojos, citrinos sultis (aš pati dar papildomai acto įpyliau, nes norėjau lengvai saldžiarūgščio skonio).
7. Sudėkite ryžius, riešutus, pagardinkite viską druska, cukrumi, pipirais, jei per tiršta - dar įpilkite šiek tiek vandens.
8. Patroškinkite ir tiekite su šviežiomis salotomis. Skanaukite!