Šiame paprasto batono recepte kefyras yra naudojamas tikrai su paskirtimi. Jis naminį batoną pakelia į visai naują skonio lygį. Visos mano draugės paragavusios paprašė jo recepto. Dabar dalinuosi ir su Jumis!
Iš nurodytų ingredientų kiekio iškepsite du batonus.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite kefyro, galite naudoti pasukų, natūralų jogurtą arba rūgpienį - visi šie produktai suteiks panašų rūgštumą ir minkštumą. Miltus galite pasirinkti pagal savo skonį - tinka tiek aukščiausios rūšies kvietiniai, tiek viso grūdo miltai, o norintys eksperimentuoti gali pabandyti dalį kvietinių miltų pakeisti rugių ar speltos miltais. Aliejų galima pakeisti ištirpintu sviestu, kuris suteiks batonui sodresnį skonį. Vietoje sausų mielių galima naudoti šviežias - tiesiog paimkite trigubai didesnį kiekį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Sėkmingo batono paslaptis slypi tešloje - ji turi būti pakankamai minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei tešla per sausa, nebijokite įpilti šiek tiek daugiau kefyro. Formuojant batoną, stenkitės neįmaišyti per daug oro, bet ir neperspauskite tešlos - tai padės išlaikyti purų vidų. Kiaušinio ir pieno plakinys ant viršaus ne tik suteiks gražią auksinę spalvą, bet ir padės išlaikyti drėgmę kepant. Įpjovos ant batono viršaus ne tik atrodo estetiškai, bet ir leidžia batonui tolygiau iškilti.
Aldona
Atsakyti
Sigita
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda
Daiva
Atsakyti
Vita
Danutė
Aistė
Atsakyti
Laima.
Atsakyti
Daina
Atsakyti
Arthur
Atsakyti
Vilma
Atsakyti
Tiesiog
Atsakyti
vilma
Atsakyti
Edita
Skaitytoja
Atsakyti
Lkna
algis
Atsakyti
Agota
Atsakyti
Rimantė
Atsakyti
Aš