1. Iš pradžių mieles cukrų ir kelis šaukštus pieno ištriname, kol masė pataps vientisa.
2. Tuomet beriame miltus, likusį pieną, kiaušinius druską bei sviestą.
3. Užminkome elastingą lipinią tešlą. Paliekame šiltai kol padvigubės.
4. Pakilusią tešlą perminkome, padaliname į dvi dalis.
5. Po to ant gausiai miltuoto paviršiaus suformuoti du kamuoliukus. Dedame juos į pamiltuotus dubenėlius ir paliekame šiltai, kol padvigubės.
6. Įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros. Kartu įkaitiname ir akmenį arba skardą (galite ir ketaus puodą/keptuvę)
7. Pakilusią duonelę išverčiame ant įkaitinto akmens, labai aštriu peiliu įpjauname keliose vietose ir kepame 15 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepame dar 10-15 minučių, kol duonelė iškeps.
8. Pjaustome, tik atvėsusią. Lepinamės!
9. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Atsiliepimai