Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kas vertina natūralius produktus ir nori savo šeimos stalą praturtinti sveikesniais pasirinkimais. Grikiai – viena vertingiausių grūdinių kultūrų, turinti daug baltymų, skaidulų ir antioksidantų. Šie kepsneliai yra puikus būdas įtraukti grikius į savo mitybą – jie traškūs iš išorės, bet minkšti ir sultingi viduje. Kepsneliai idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o taip pat gali būti puikus užkandis bet kuriuo paros metu. Lengvai pagaminami keptuvėje, jie sutaupys jūsų laiką virtuvėje, bet tikrai nenuvils skonio atžvilgiu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei norite eksperimentuoti, vietoje įprastų grikių galite naudoti raudonuosius grikius, kurie turi dar daugiau antioksidantų. Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu arba kviečių miltais, jei neturite alergijos glitimui. Vietoje vieno kiaušinio galite naudoti du kiaušinių baltymus, jei stebite cholesterolio kiekį, arba vieną šaukštą čia sėklų, sumaltų ir išmirkytų 3 šaukštuose vandens, jei laikotės veganiškos mitybos. Aliejų kepimui galite rinktis įvairių rūšių – tinka tiek alyvuogių, tiek kokosų, tiek saulėgrąžų aliejus.
Patiekalo gaminimo patarimai
Norint pasiekti geriausią rezultatą, grikius rekomenduojama mirkyti bent 2 valandas arba per naktį – taip jie taps minkštesni ir greičiau išvirs. Kepsnelių masė neturėtų būti per skysta – jei taip nutiktų, galite įdėti šiek tiek daugiau krakmolo. Keptuvė turėtų būti gerai įkaitinta prieš dedant kepsnelius, bet ne per karšta, kad jie nesudegtų iš išorės likus žaliems viduje. Geriausia kepti ant vidutinės ugnies, kol abiejose pusėse atsiras gražus auksinis atspalvis.