Marokietiška avinžirnių sriuba su marinuotais pomidorais ir pupelėmis

2021-05-18 Autorius oSkanu.lt

Marokietiška avinžirnių sriuba su marinuotais pomidorais ir pupelėmis
Netradicinio skonio mėgėjams turiu netradicinio skonio sriubą iš avinžirnių, su marinuotais pomidorais ir pupelėmis. Mūsų šeimoje ši marokietiška sriuba greitai buvo pamilta. Tai tapo tikrai neįprastu atradimu, kai norėjosi visiškai naujų skonių ir aromatų. 

Prieš mėgindami šį mano receptą būtinai pagalvokite ar jums patinka rūgštesnės sriubos, nes ši yra būtent tokia!

Jeigu nemėgstate kalendros (originaliai ji yra naudojama), tai pakeiskite petražolėmis. Dabar jau galite pradėti gamybos procesą! 

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1 vid. dydžio
    • salieras: 2 stiebų
    • maltas kuminas: 2 valgomųjų šaukštų
    • karštas daržovių sultinys: 600 mililitrų
    • marinuoti pomidorai be odelės: 400 gramų (iš skardinės)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • virti avinžirniai: 400 gramų (tinka ir konservuoti iš skardinės)
    • žaliosios pupelės: 100 gramų (naudoju šaldytas)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia giliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą svogūną ir salierą. Kepkite vis pamaišydami maždaug 10 minučių, kol suminkštėja.
  2. 2. Tuomet suberkite kuminą, gerai išmaišykite ir pakepkite dar kelias minutes.
  3. 3. Tada padidinkite kaitrą, supilkite sultinį, pomidorus ir avinžirnius (išvirtus arba konservuotus). Įberkite pipirų pagal savo skonį ir leiskite virti maždaug 8 minutes.
  4. 4. Po to suberkite pupeles, įspauskite pusę citrinos ir virkite tol kol pupos suminkštėja (kelias minutes, jeigu naudosite šaldytas).
  5. 5. Pagardinkite savo mėgstamais prieskoniais (aš pati naudoju tik druską) ir patiekite su susmulkinta kalendra (arba petražolėmis) ir pitos duonele. Skanaukite! ;)
  6. 6. Patarimas: Jeigu norisi, patiekiant galima įdėti šiek tiek grietinės.
Šalta avokadų sriuba su pasukomis pagal Beatą
(2)
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)