Tikriausiai tie kas buvote Graikijoje tikrai ragavote pitos. Net ir tie, kurie ten nėra buvę, tikriausiai apie ją yra girdėję. Tikriausiai net negalima įsivaizduoti Graikijos be souvlaki-pita arba gyros-pita, kurį ten gali suvalgyti vaikščiodamas siauromis gatvėmis.
O tiems kas negirdėjo pita - tai plona mielinė graikiška duona (tikriausiai turkai, bulgarai arba serbai pasakytų, kad pita yra visai ne graikiška, o turkiška, bulgariška arba serbiška duona). Ji itin populiari greito maisto užkandinėse, nes į ją labai patogu prikimšti ko tik norisi. Pita dar labai įdomi tuo, kad ji neiškepta yra viensluoksnė, o iškepusi pasidaro dvisluoksnė, tai yra iškepta viduje turi tarpą - tarsi kišenę, į kurią ir yra dedami įvairūs priedai ir
padažai. Taigi rekomenduoju išmėginti ir pasigaminti, nes gaunasi tikrai nuostabiai ir graikiškai.