Autorius apie receptą
Vis dažniau pastebiu, kad mūsų šeima nebeperka duonos iš parduotuvės, nes tiesiog iškepu ją pati. Jei kas būtų pasakęs prieš metus pasakęs, kad taip nutiks nebučiau patikėjusi. O dabar labai mėgstu namie turėti skanios tikros naminės duonos.
Šis duonos receptas man asmeniškai tikrai yra vienas iš pačių geriausių. Pirmiausia dėl to, kad duoną tikrai visada pavyksta iškepti. Visų antra, miltų kiekį ir rūšį galite varijuoti pagal save.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Ruginiai miltai: galite naudoti viso grūdo ruginius miltus, kurie suteiks dar daugiau skaidulų ir sodresnį skonį.
- Kvietiniai rupūs miltai: vietoje jų tinka ir antros rūšies kvietiniai arba viso grūdo miltai.
- Skystas medus: galima keisti klevų sirupu, agavų sirupu arba ruduoju cukrumi.
- Šviežios mielės: galima naudoti 7 gramus sausų mielių.
- Šiltas pienas: pieną galima pakeisti augaliniu gėrimu, pavyzdžiui, avižų ar migdolų pienu – tinka net ir veganams.
- Kmynai: jei nemėgstate, galima naudoti sezamo sėklas, juodgrūdžių ar net linų sėmenis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Vandeniu užplikyti kmynai duonai suteikia išraiškingesnį aromatą.
- Minkykite tešlą šlapintomis rankomis – taip ji nelips prie delnų.
- Kildinant uždenkite duoną švariu rankšluosčiu ir laikykite šiltoje vietoje.
- Jei turite duonkepę, galite naudoti tik kepimo ir kildinimo funkciją – o tešlą minkykite rankomis.
- Norėdami traškesnės plutelės, kepimo metu į orkaitės dugną įdėkite indelį su vandeniu.
Atsiliepimai
Kęstutis
Atsakyti
nijolė zacharevičienė
Vitalija
Kolia
Evaldas
Atsakyti
Irma
Atsakyti
Lina
As
Rokas
Atsakyti
Patarejas
Vilma
Atsakyti
Milana
Atsakyti
Bara
Atsakyti
Kva
Ju
Mindė
Atsakyti
Emilija
Atsakyti
Vladas
Atsakyti
Danutė
Atsakyti