Humusas su kalendromis ir laimu

Autorius apie receptą

Humuso su šviežiomis kalendromis ir žalsvu laimu aromatas perkelia į rytietiškos virtuvės pasaulį. Šis nuostabiai lengvas patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek vegetarams, tiek tiems, kurie nori išbandyti sveikesnį užkandį ar priedo alternatyvą. Klasikinis humusas, puikiai papildytas aromatingų kalendrų ir gaivių laimo skoniu, tampa nepaprastai įdomiu patiekalu.

Tradiciniai rytietiški humuso receptai paprastai naudoja tik kelias pagrindines sudedamąsias dalis, tačiau šis variantas su kalendromis ir laimu suteikia patiekalui gaivų ir modernų akcentą. Kalendros aromatas puikiai derinasi su laimo rūgštumu, o kartu jie sukuria unikalų skonių spektrą, kuris nepakartojamas. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Konservuotus avinžirnius galima pakeisti kitokiais ankštiniais augalais - raudonosiomis pupelėmis, juodosiomis pupelėmis arba net lęšiais, nors skonis tada bus šiek tiek kitoks.
  • Tahini vietoje galite naudoti žemės riešutų sviestą arba truputį mažiau sezamo aliejaus.
  • Jei neturite laimo, galite naudoti citrinos sultis arba netgi obuolių actą.
  • Garam masala prieskonius galite pakeisti mišiniu iš malto kumino, kardamono ir cinamono.
  • Kalendrų vietoje galima naudoti petražoles, raudonėlį arba net baziliką.
  • Alyvuogių aliejų galite pakeisti sezamo aliejumi, kad patiekalas taptų dar aromatingesnis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausia rezultato sulauksite naudodami aukštos kokybės maisto smulkintuvą arba blenderį.
  • Kad humusas būtų dar kremiškesnis, galite nuplikyti avinžirnius prieš smulkinimą.
  • Humusas skaniau gaunasi, jei jam duosite nors valandėlę pastovėti šaldytuve - skoniai geriau susimaišys.
  • Galite pridėti daugiau alyvuogių aliejaus ant viršaus prieš patiekiant.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti trupinį aštriųjų pipirų.

Ingredientai

    • Konservuotų avinžirnių: 1 skardinė
    • Česnako skiltelė: 1 maža
    • Laimas: 1/3 dalies
    • Tahini pasta: 1 šaukštelis
    • Šviežia kalendra: apie 4 šakelės
    • Garam masala prieskoniai (arba malto kumino): 1/2 šaukštelio
    • Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
    • Druska: žiupsnelis
    • Šviežiai maltų pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nupilkite pusę skysčio nuo konservuotų avinžirnių ir likusį skystį kartu su avinžirniais supilkite į maisto smulkintuvą.
  2. 2. Ten pat suberkite smulkintą česnaką, įspauskite laimo sultis, įdėkite tahini pastą, šviežią kalendrą, garam masala prieskonius (arba maltą kuminą) ir supilkite alyvuogių aliejų.
  3. 3. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.
  4. 4. Viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite ryškesnės humuso tekstūros, maišykite pulsuojančiai, kol viskas daug maž susimaišys. Jei humusas trinasi sunkiai arba atrodo per sausas, įpilkite kelis šaukštus šalto vandens ir toliau maišykite iki norimos konsistencijos.
  5. 5. Patiekite humusą su šviežiais daržovių šiaudeliais (pvz., morkų ar salierų), duonos lazdelėmis arba pita ar naan duonele. Jis taip pat gali būti naudojamas kaip užtepėlė sumuštiniams.

Atsiliepimai

Paprika, įdaryta kuskuso kruopomis
(1)
Grikiai su soja
(1)
Eggplant - baklažanų parmigiana
(1)