Česnakiniai pievagrybiai su ryžiais ir grietinėle

2023-11-05 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Česnakiniai pievagrybiai su ryžiais ir grietinėle
Kartais mano pietūs gali ir būti tokie. Aš tikrai nesu tas žmogus, kuris norėtų gyventi be mėsos, man ji patinka. Bet būna kartais kai norisi ir be jos. Šį kartą noriu su jumis pasidalinti labai pavykusiu vegetarišku patiekalu - česnakiniais pievagrybiais su ryžiais. Rezultatas tikrai puikus, todėl drąsiai rekomenduoju. ;)

Ingredientai

    • pievagrybiai: 200 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sviestas: 30 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • čili dribsniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • ryžiai: 1 stiklinės
    • petražolės: kelių lapelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ryžius užpilkite vandeniu, pasūdykite ir išvirkite.
  2. 2. Tada pievagrybius supjaustykite riekelėmis, o česnaką pasmulkinkite.
  3. 3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  4. tirpinamas sviestas keptuvėje
  5. 4. Suberkite česnaką, ir šiek tiek pakepinkite.
  6. 5. Tuomet suberkite pievagrybius. Pabarstykite druska ir pakepinkite kelias minutes.
  7. 6. Po to supilkite grietinėlę ir patroškinkite maždaug 5 minutes.
  8. 7. Į dubenėlius dėkite ryžių, pievagrybių. Pabarstykite čili dribsniais.
  9. 8. Papuoškite petražolių lapeliais, patiekite ir skanaukite!
  10. ryžiai su pievagrybiais
Kepti baklažanai - patiks ne tik vegetarams!
(3)