Bulguro kruopų salotos su avinžirniais ir spanguolėmis

2018-01-30 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Bulguro kruopų salotos su avinžirniais ir spanguolėmis
Bulgur kruopos seniau man būdavo kaip keiksmažodis, kuris nelabai suprasdavau ką reiškia. Vis dažniau tik išgirsdavau, kad draugės atrado tokias kruopas ir jas naudoja savo virtuvėje. Pasiklausinėjau patarimų ir nusprendžiau pasigaminti kažką ir aš. Rezultatas pranokęs visus lūkesčius, vyras sakė, kad nuo šiol galim dažniau valgyti salotas vakarienei, nors seniau sakydavo, kad jam reikia tik mėsos. 

Tad nuo šiol bulguro kruopos bus ir mano virtuvėje, tikiuosi, kad ir Jūsų! 

Ingredientai

    • bulguro kruopos: 100 gramų
    • konservuoti arba virti avinžirniai: 240 gramų
    • džiovintos spanguolės: 20 gramų
    • džiovintos razinos: 20 gramų
    • morkos: 2
    • česnakas: 1 skiltelės
    • citrinos sultys: pagal skonį
    • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas nuskutame bei sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
  2. 2. Tuomet į keptuvę įpilame truputį aliejaus, sudedame morkas bei kepame maždaug keletą minučių, kol morkos šiek tiek suminkštės. Tada sudedame smulkiai supjaustytą česnako skiltelę bei kepame dar maždaug 30 sekundžių. Paliekame atvėsti.
  3. 3. Bulguro kruopas suberiame į verdantį pasūdytą vandenį bei verdame apie 5–7 minutes, supilame į sietelį ir paliekame atvėsti.
  4. 4. Po to į dubenį sudedame kruopas, avinžirnius, spanguoles, razinas, pakeptas morkas, pagal skonį įpilame citrinos sulčių, suberiame petražoles, įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome. Skanaujame!
  5. bulgur kruopų salotos su avinžirniais ir spanguolėmis
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau salotų su avinžirniais rasite: Salotos su avinžirniais.
Salotos su tunu, ridikėliais ir avinžirniais
(1)
Šiltos itališkos perlinių kruopų salotos
(6)