Autorius apie receptą
Veganiška mango salsa – tai gaivus, spalvingas ir kvapnus vasaros priedas, kuris puikiai dera tiek prie
grilio patiekalų, tiek prie lengvų salotų ar net košių. Šis receptas atkeliavęs iš Lotynų Amerikos virtuvių, kur vaisių ir daržovių deriniai dažnai tampa pagrindiniais skonio akcentais. Mango salsoje susipina saldumas, rūgštelė ir aštrumas, todėl tai puikus kontrastas prie sotesnių, neutralesnio skonio patiekalų. Ši veganiška versija ne tik maistinga, bet ir labai greitai paruošiama – viskas, ko jums prireiks, tai keli švieži ingredientai ir vos 10 minučių jūsų laiko. Mango salsą galima naudoti kaip padažą
tortilijoms,
tacos ar net kaip garnyrą ant keptų daržovių ar ryžių.
Šio recepto privalumas – jo lankstumas. Jei neturite visų ingredientų po ranka, nesunkiai rasite kuo juos pakeisti, o skonis vis tiek išliks puikus. Tai receptas, kuris leidžia improvizuoti, tačiau visada išlaiko šviežumo ir skonio pusiausvyrą.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje rukolos galima naudoti šviežias petražoles, kalendrą arba špinatus – tai suteiks šiek tiek kitokį, bet vis tiek gaivų skonį.
- Mėlynąjį svogūną galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba baltaisiais svogūnais, kurie švelnesni.
- Žaliosios citrinos sultis galima keisti citrinos sultimis, o norint daugiau saldumo – net apelsinų sultimis.
- Čili pipirą galima keisti maltais kajeno pipirais arba šviežiu jalapenų gabalėliu.
- Alyvuogių aliejaus alternatyva gali būti avokadų aliejus arba sėklų (pvz., vynuogių kauliukų) aliejus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Rinkitės tik gerai prinokusį mangą – jis turi būti minkštas spaudžiant, bet ne pernokęs.
- Supjaustyti mangą kubeliais galima paprasčiau, jei jį perpjausite pusiau iki kaulo, įrėšite vidinę pusę grotelių raštu ir išversite odelę.
- Norėdami išgauti intensyvesnį skonį, salsą galite palaikyti šaldytuve 15–30 minučių prieš patiekiant.
- Nepersistenkite su druska – mangų saldumas ir citrinos rūgštelė sukuria natūralią skonio pusiausvyrą.
- Salsa geriausia vartoti tą pačią dieną, nes mango sultys ir rūgštis ilgainiui minkština žalumynus.
Atsiliepimai