Česnakinės morkų salotos su graikiniais riešutais

2024-12-11 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Česnakinės morkų salotos su graikiniais riešutais
Česnakinės morkų salotos su graikiniais riešutais – tai gaivus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šios salotos ne tik lengvai paruošiamos, bet ir suteikia organizmui svarbių vitaminų bei mineralų. Morkos yra turtingos vitaminu A, kuris padeda išlaikyti gerą regėjimą ir stiprina imuninę sistemą, o graikiniai riešutai aprūpina organizmą sveikaisiais riebalais ir baltymais. Česnakas suteikia salotoms pikantiškumo ir papildomų sveikatai naudingų savybių.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Majonezas: vietoj majonezo galite naudoti natūralų jogurtą arba grietinę, taip sumažindami patiekalo kaloringumą ir pridėdami lengvumo.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Morkų tarkavimas: norėdami išgauti skirtingas tekstūras, galite naudoti smulkią arba stambią tarką.
  • Riešutų skrudinimas: prieš dedant į salotas, graikinius riešutus galite lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje, kad jie įgautų intensyvesnį skonį ir traškumą.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: ~200 kcal 

Ingredientai

    • morkos: 4 (didesnės)
    • graikiniai riešutai: 100 gramų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • majonezas: 3 šaukštų (arba natūralus jogurtas)
    • druska: žiupsnelio
    • grūsti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite ingredientus: nuskuskite morkas ir sutarkuokite jas burokine tarka.
  2. 2. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba išspauskite per česnakų spaudyklę.
  3. 3. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba sutrinkite grūstuve.
  4. 4. Sumaišykite ingredientus: dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, smulkintus graikinius riešutus ir česnaką.
  5. 5. Pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais pagal skonį.
  6. 6. Įdėkite padažą: pridėkite majonezą arba natūralų jogurtą ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  7. 7. Patiekite: salotas galite patiekti iš karto arba leisti joms šiek tiek pastovėti, kad skoniai susimaišytų.
  8. 8. Patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba kaip lengvą užkandį.
  9. 9. Santrauka: Česnakinės morkų salotos su graikiniais riešutais yra greitai paruošiamas ir sveikas patiekalas, suteikiantis organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų. Lengvai pritaikomos pagal asmeninius skonio poreikius, šios salotos puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui.

Atsakinėjama į Komentarą

Morkos korėjietiškai
(1)
Salotos su krevetėmis sūryme
(1)
Kani salad - skani krabų mišrainė kitaip
(1)
Salotos su iceberg salotomis ir vištienos file
(1)