Garnyras: Virti burokėliai su migdolais ir kepintu prieskoniniu sviestu

2020-12-15 Autorius Santa Maria LT

Garnyras: Virti burokėliai su migdolais ir kepintu prieskoniniu sviestu
Nuostabus virtų burokėlių garnyro receptas! Burokėliai, kurie yra apibarstyti migdolais bei paskaninti kepintu prieskoniniu sviestu gaunasi tiesiog nuostabaus skonio. Taip pat jie greitai bei lengvai pagaminami. Pamėginkite!

Šiuos burokėlius galite patiekti ir vienus, jei norisi lengvos vakarienės. :)

Ingredientai

    • burokėliai: 10 (nedidelių)
    • sviestas: 100 gramų
    • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" Tellicherry)
    • malti imbierai: 1 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" produkciją)
    • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio (naudoju "Santa Maria" produkciją)
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • petražolės: ~100 gramų
    • smulkinti migdolai: ~50 gramų 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia burokėlius verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja iš išorės, bet viduje dar išlieka kietoki.
  2. 2. Išvirtus nulupame bei supjaustome smulkesniais gabaliukais.
  3. 3. Tada maišydami pakepiname sviestą, kol paruduoja.
  4. 4. Suberiame juoduosius pipirus, imbierą, kuminą, supilame citrinų sultis ir sudedame smulkiai pjaustytas petražoles, išmaišome ir nuimame nuo ugnies.
  5. 5. Tuomet burokėlius sudedame į lėkštę, o ant viršaus užpilame kepintą prieskoninį sviestą ir užberiame stambiai kapotus migdolus. Patiekiame ir skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.

Vanda

Ačiū, skanu 😘
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Labai džiaugiamės, kad patiko :)
Veganiška lazanija su sojos faršu
(2)
Avinžirnių troškinys su kokosų pienu
(1)
Virtų pupelių užtepėlė
(1)
Vegetariškas patiekalas: Ryžiai su pievagrybiais (risotas)
(2)