Tokie pyragėliai "Empanadas" yra labai populiarūs Ispanijoje ir Lotynų Amerikos šalyse. Juos gaminant gali būti naudojami įvairiausia įdarai. Gali būti kepama aliejuje arba orkaitėje (aš rinkausi pastarąjį variantą). Įdarą pasirinkau gaminti iš įvairiausių daržovių ir sūrio.
Norint, kad gaminant pyragėliai "neatsidarytų", galite su visa kepimo skarda juos palaikyti šaldytuve maždaug 20 minučių. Ne vieną kartą esu bandžiusi šį metodą ir jis tikrai pasiteisina. Toks triukas tiks ir kitiems trapios tešlos pyragėliams.
Pyragėlius aš visada užspaudžiu šakute. Jų kraštus, jeigu norisi, galima apipjaustyti su ratuku.
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 16 pyragėlių. Jie buvo vidutinio dydžio.
Kartais mėgstu pasigaminti iš dvigubo kiekio ir iškart nekepti, o užšaldyti. Tada kitą kartą, kai jų užsinoriu, gamyba būna itin greita.