Gal tai ir nėra visai tikri chačapuri, bet tikrai labai artimi. Jau seniai norėjau juos išmokti gaminti. Ir galiu pasakyti, kad pati tiek pats gaminimo procesas, tiek skonis. Jeigu turite laiko pasigaminkite ir Jūs.
Ingredientai
miltai: 2 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
kefyras: dviejų trečdalių stiklinės (arba rūgpienis)
sūriu mišinys: ~500-600 gramų (fermentinis sūris, feta, mocarela, varškės sūris ar varškė - aš naudojau fermentinį, fetą ir varškę)
kiaušiniai: 1
žalumynai (petražolės, krapai, kalendra)
česnakas: 4 skiltelių
pipirai
druska
Recepto paruošimas
1. Tešlai: Iš nurodytu ingredientų užminkykite nekietą tešlą bei palikite maždaug 30 minučių pabrinkti.
2. Įdaras: Sūrius sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, muškite kiaušinį, berkite sukapotus žalumynus, druską, pipirus ir sukapotą česnaką. Viską gerai išmaišykite.
3. Tuomet tešlą padalinkite į 4 dalis. Iš kiekvienos iškočiokite paplotėlį, pradedamos nuo vidurio. Vidurys turi likti šiek tiek storėlesnis. Įdarą taip pat padalinkite į 4 dalis. Vieną dalį dėkite ant iškočioto papločio.
4. Surinkite visus kraštus kaip į ryšulėlį ir užspauskite (nuotraukose žemiau galite matyti visą procesą, kad būtų aiškiau).
5. Po to truputį pamiltuokite ir atsargiai kočiokite iki 0,5 centimetro storio. Jeigu darosi pūslelės, atsargiai pradurkite šakute ir kočiokite toliau.
6. Kepkite su šlakeliu aliejaus arba sausoje keptuvėje (tuomet iškepusius palaistykite sviestu). Kol iškepsite visus, iškeptus laikykite iki 50-60 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
7. Patiekite tik karštus. Prie jų idealu taurė mėgstamo vyno. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.