Pikantiška krabų lazdelių užtepėlė su ikrais ir sūriu

2024-12-13 Autorius IPKitchen

Pikantiška krabų lazdelių užtepėlė su ikrais ir sūriu
Pikantiška krabų lazdelių užtepėlė – elegantiškas ir gardus užkandis, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar jaukiems pasisėdėjimams. Lengvas krabų skonis puikiai dera su švelniu tarkuotu sūriu, kiaušinių minkštumu ir pikantiškais ikrais. Kapoti krapai ir švelniai aštrus česnakas suteikia gaivumo ir aromato, o majonezas subtiliai apjungia visus ingredientus. Patiekiamos tešlos krepšeliuose arba ant traškių skrebučių, ši užtepėlė taps ne tik skani, bet ir vizualiai patrauklia užkandžio idėja.

Autorės komentaras - gaminant šv. Kalėdoms galima įmaišyti tikrų raudonų ikrų, taip užkandis atrodys prabangiau.

Redaktorės Vaidos komentara
s - papildomai galima būtų įmaišyti šiek tiek smulkiai kapotų svogūnų laiškų. Žaviai spalviškai atrodytų, tuo pačiu ir skonį papildytų. 

Ingredientai

    • Krabų lazdelės: 150 g
    • Fermentinis sūris: 100 g
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Majonezas:  2 valg. š.
    • Juodieji dirbtiniai ikrai: keli šaukšteliai
    • Krapai: kelios šakelės (kapoti)
    • Česnakai: 3 skiltelės (tarkuotas)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Krabų lazdeles supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Sūrį smulkiai sutarkuoti ir sudėti prie krabų lazdelių.
  3. 3. Kiaušinius išvirti, atvėsinti ir smulkiai sutarkuoti. Sudėti prie krabų lazdelių ir sūrio.
  4. 4. Į dubenėlį sudėti ikrus, smulkiai kapotus krapus ir išspaustas česnako skilteles.
  5. 5. Berti druskos ir pipirų.
  6. 6. Galiausiai dėti majonezą. Jo reikia nedaug, tik tiek, kad sujungtų visus ingredientus.
  7. 7. Viską gerai išmaišyti ir patiekti tešlos krepšeliuose arba su duonos skrebučiais.
Pikantiška krabų lazdelių užtepėlė su ikrais ir sūriu
IPKitchen IPKitchen

Atsakinėjama į Komentarą

Virtų pupelių užtepėlė
(1)
Keksiukai su sūriu ir daržovėmis
(6)
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
(4)